Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εμπαγιέ: «Η Γαλλία φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Εμπαγιέ: «Η Γαλλία φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο»

embagie

Τι ανέφερε ο Αμάτ Εμπαγιέ.

Για το Μουντομπάσκετ και την εθνική Γαλλίας μίλησε ο Αμάτ Εμπαγιέ, ο οποίος θεωρεί τη χώρα του ως μεγάλο φαβορί για το παγκόσμιο.

Διαβάστε όσα είπε:

«Σαφέστατα το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους παίκτες να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική Γαλλίας θα παίξει στην Ινδονησία. Η Ασία είναι πάντα ευχάριστη. Έπαιξα 3 χρόνια στην Ιαπωνία στην αρχή της καριέρας μου.

Άρα, έχω καλή σχέση με αυτή τη χώρα και την Ασία γενικότερα. Θα είναι ευλογία να επιστρέψω εκεί και να βουτήξω ξανά στην κουλτούρα της περιοχής παίζοντας ταυτόχρονα μπάσκετ. Θα ήταν υπέροχο. Είναι μια μεγάλη αγορά. Έχουν πραγματική αντίληψη και αγάπη για το μπάσκετ εκεί. Τα πρωταθλήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ειδικά με τα media και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. H Ασία είναι μία αγορά που έχει ανθίσει».

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία αγωνίστηκα με την Εθνική Ομάδα και ήταν υπέροχο. Τερματίσαμε τρίτοι, δεν φτάσαμε όσο ψηλά θέλαμε ως η παρθενική εμπειρία μου με τη φανέλα της Γαλλίας , δεν θα μπορούσε να ήταν πιο τέλεια γιατί διασκέδαζα πάρα πολύ παίζοντας με αυτά τα παιδιά που ήταν συμπαίκτες μου και μπορούσα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μια τόσο μεγάλη σκηνή. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να το ξανακάνω.

Είναι φοβερό συναίσθημα να φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Είναι τελείως διαφορετικό από το μπάσκετ που παίζουμε καθημερινά. Προφανώς είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε τα κλαμπ μας, αλλά αυτό είναι μέρος της δουλειάς σου, είναι κάτι που κάνεις για να φροντίσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Η Εθνική Ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Το επίπεδο της δέσμευσης είναι πολύ υψηλότερο επειδή εκεί εκπροσωπείς ολόκληρη τη χώρα σου. Υπάρχει μεγάλη υπερηφάνεια που νιώθεις εσύ ως παίκτης, η οικογένειά σου και οι φίλους σου. Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, με πιάνει ανατριχίλα κάθε φορά που ακούω τον Εθνικό Υμνο πριν από το παιχνίδι. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Όσο για το γκρουπ της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με Καναδά, Λετονία και Λίβανο;

«Είναι μία δύσκολη πρόκληση. Νομίζω ότι υπάρχουν μερικές ομάδες ακόμα που είναι πολύ δυνατές. Αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εμάς και μπορούμε να επικρατήσουμε ανεξάρτητα από τη σύνθεση του γκρουπ. Για αυτό το λόγο, πιστεύω ότι αφορά περισσότερο σε εμάς, στην προσπάθεια που θα καταβάλουμε και στην ποιότητα του μπάσκετ που θα παίξουμε παρά σε οτιδήποτε άλλο».

Τέλος, ερωτηθείς για τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου απάντησε:

«Πρώτα απ’όλα τη Γαλλία. Και μετά ΗΠΑ μαζί με τη Σερβία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…