Κεντρική Elite League Elite League: «Η κορύφωση μιας συναρπαστικής σεζόν»

Elite League: «Η κορύφωση μιας συναρπαστικής σεζόν»

Elite

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Λιοσίων το προσεχές Σαββατοκύριακο, άρχισε με τη συνέντευξη Τύπου που έγινε στα γραφεία της ΕΟΚ. Το «παρών» έδωσαν η διοίκηση της ομοσπονδίας, ο μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος και φυσικά οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και τον τίτλο του πρωταθλητή.

5897001
Elite League: «Η κορύφωση μιας συναρπαστικής σεζόν» 6

Ευάγγελος Λιόλιος (Πρόεδρος ΕΟΚ): «Είναι η τελευταία πράξη, η κορύφωση, με ένα Final 4 που γίνεται πρώτη φορά. Η Elite League Ερρίκος Ντυνάν έκανε βήματα προς τα μπροστά. Ήταν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, οποιαδήποτε ομάδα μπορούσε να κερδίσει κάθε παιχνίδι και αρκετοί Έλληνες παίκτες βρήκαν ουσιαστικό ρόλο. Είναι το πρώτο βήμα για να πάμε στο επόμενο, να ενισχύσουμε τον ρόλο της Elite League Ερρίκος Ντυνάν και να εξελίξουμε και τις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες, ανδρών και γυναικών. Πρέπει να ευχαριστήσω τον χορηγό μας, το Ερρίκος Ντυνάν, που μας εμπιστεύτηκε και ικανοποιήθηκε από την πορεία του πρωταθλήματος. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις διοικήσεις των ομάδων, γιατί είχαμε μια άψογη συνεργασία, κατανόησαν απόλυτα τι θέλουμε να κάνουμε και προχωρήσαμε με ελάχιστες παραφωνίες. Το πνεύμα συνεργασίας αποτυπώθηκε στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους προπονητές, που είναι πρωταγωνιστές. Εμείς είμαστε οι κομπάρσοι, που φτιάχνουμε το πλαίσιο. Έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά. Το μήνυμα της ενότητας φάνηκε και στην ανταπόκριση των φιλάθλων. Θα κρατήσουμε τις πετυχημένες πρακτικές και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινώσουμε πώς θα λειτουργήσουμε βελτιωτικά στα υπόλοιπα εθνικά, αλλά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Οι δύο από τις τέσσερις θα πάρουν την άνοδο, οι ημιτελικοί θα είναι πολύ σημαντικοί και την Κυριακή ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα δώσουν την ομορφιά και την επιβράβευση μιας ολόκληρης χρονιάς».

5896998
Elite League: «Η κορύφωση μιας συναρπαστικής σεζόν» 7

Για το αν υπάρχει σκέψη να μη μεταφέρονται στα playoffs τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου είπε: «Σημασία έχει να βλέπουμε τις παθογένειες μιας εφαρμογής, για να πηγαίνουμε σε κάτι καλύτερο. Η εμπειρία μάς έδειξε πως πρέπει να κάνουμε διαφοροποιήσεις σε κάποιο σύστημα, αλλά αυτό θα γίνει μετά από διάλογο με τις ομάδες με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων».

Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Θέλω να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες για την πρόκρισή τους στο Final 4, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που με τη δική τους συμβολή επιβεβαίωσαν το όνομα της κατηγορίας. Την επόμενη χρονιά με μικρές παρεμβάσεις το πρωτάθλημα θα γίνει ακόμη πιο θελκτικό για τους φιλάθλους που το αγκάλιασαν φέτος. Εύχομαι υγεία και ό,τι καλύτερο στις ομάδες και στους δύο νικητές να βρεθούν επάξια στην επαγγελματική κατηγορία».

5897004
Elite League: «Η κορύφωση μιας συναρπαστικής σεζόν» 8

Τάσος Δελημπαλταδάκης (Μέλος ΔΣ ΕΟΚ, Υπεύθυνος Διεξαγωγής Elite League Ερρίκος Ντυνάν): «Την Α2, που πλέον λέγεται Elite League, την παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση για να γίνει το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Σαν διοίκηση κάναμε κάποιες αλλαγές για να γίνει συναρπαστικό το πρωτάθλημα και με τις νέες προσθήκες θα γίνει ακόμη καλύτερο. Μιλάμε με τις ομάδες και προσπαθούμε να βρούμε τα κενά, ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα του χρόνου. Στόχος είναι όσοι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα να μη νι’ώθουν παραμελημένοι, αλλά να θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό. Πιστεύω πως αυτό σε δύο χρόνια θα το έχουμε καταφέρει, ώστε όλος ο κόσμος να ασχολείται με την Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε όλα τα παιχνίδια να έχουν ενδιαφέρον και όχι μόνο οι ημιτελικοί. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να ανέβουν στην επαγγελματική κατηγορία οι δύο καλύτερες».

Για το αν υπάρχει σκέψη να μη μεταφέρονται στα playoffs τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου είπε: «Φέτος θα υπάρξει ένας τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος που κανένας δεν θα μπορεί να υπολογίζει πού θα τερματίσει. Θα γίνει έτσι το πρωτάθλημα, που κανένας δεν θα μπορεί να κάνει πονηρή σκέψη. Θα κάνουμε μια συνάντηση με τις ομάδες την Τρίτη και αμέσως μετά θα ενημερωθείτε».

5897005
Elite League: «Η κορύφωση μιας συναρπαστικής σεζόν» 9

Νίκος Κόλλιας (Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Ερρίκος Ντυνάν): «Είναι χαρά μας που είμαστε σε αυτή τη γιορτή για το μπάσκετ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τις 16 ομάδες για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις τέσσερις ομάδες του Final 4. Τουλάχιστον 50 νέα παιδιά είχαν ενεργό ρόλο στις ομάδες τους και θέλω να συγχαρώ τις ομάδες και τους προπονητές. Αυτή η ελπίδα μάς κάνει περήφανους ως χορηγό και ως έκτο παίκτη που θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…