Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Εφές 103-86

Φενέρμπαχτσε – Εφές 103-86

Άντε Ζίζιτς

Αποκλεισμός-σοκ για την Εφές, η πρωταθλήτρια Ευρώπης εκτός playoff.

Η Φενέρμπαχτσε έβαλε «ταφόπλακα» στην Αναντολού Εφές, καθώς την κέρδισε και την πέταξε εκτός playoff. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο επικράτησε με 103-86 και απέκλεισε την ομάδα του Αταμάν. Σπουδαίο ματς από τον Ντόρσεϊ, που στο κρίσιμο σημείο μίλησε και έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά των γηπεδούχων. Εξαιρετικό παιχνίδι και από τους Χέιζ και Πιέρ.

Ο Νικ Καλάθης ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και πέτυχε και τους εφτά πρώτους πόντους της Φενέρ (7-7). Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου (15-15). Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνα τους και με επί μέρους 8-2 πήραν για πρώτη φορά σημαντική διαφορά (23-17).

Η Φενέρ κατάφερε να προηγηθεί και με 9 πόντους (30-21), αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά. Η Εφές έβγαλε αντίδραση και μπόρεσε να μειώσει και να πλησιάσει ξανά στο σκορ (38-34). Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη άντεξαν στην πίεση των φιλοξενουμένων και πήγαν στα αποδυτήρια στο +8 (48-40).

Εφές δεν τα παρατούσε και με συνεχόμενα καλάθια στο δεύτερο μέρος έριξε ξανά τη διαφορά στους 4 (58-54). Η Φενέρ, όμως, δεν επέτρεψε να γίνει η ανατροπή. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί έξω από τη γραμμή του τριπόντου και χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν 54%! Παράλληλα, ο Χέιζ ήταν εξαιρετικός και με συνεχόμενους πόντους οδηγούσε τους Τούρκους προς τη νίκη (72-64).

Η διαφορά έφτασε ξανά σε διψήφιο αριθμό πόντων (74-64) με την Εφές να βρίσκεται στα σχοινιά. Η Φενέρ διατήρησε το προβάδισμα της, αλλά η Εφές δεν το έβαζε κάτω. Με συνεχόμενα τρίποντα οι παίκτες του Αταμάν έβρισκαν λύσεις και έριχναν σταδιακά τη διαφορά (81-77).

Ο Ντόρσεϊ ήταν καταλυτικός για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο ομογενής γκαρντ πετύχαινε το ένα καλάθι μετά το άλλο, ενώ ο Πιέρ με τεράστιο τρίποντο 2,30′ πριν το τέλος εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 (94-83). Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πέτυχε ακόμη ένα μεγάλο τρίποντο και έβαλε ταφόπλακα στην Εφές (97-83).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Η Φενέρ πήρε τη νίκη (103-86) και πέταξε εκτός συνέχεια την Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 48-40, 72-64, 103-84

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…