-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τραγωδία στα Τέμπη – Σύγκρουση τρένων

Τραγωδία στα Τέμπη – Σύγκρουση τρένων

4F6A054F 3CC2 4334 B15A 19A6987BA4AC

Εκτροχιασμός τρένου στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έπειτα από σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία: Στους 30 οι τραυματίες, οι 2-3 σε σοβαρή κατάσταση.

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών – μιας εμπορικής και μιας επιβατικής- σημειώθηκε στα Τέμπη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, που μάλιστα προκάλεσε και πυρκαγιά.

Η αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και αναχώρησε στις 19:22, ενώ σύμφωνα με αναφορές είναι τρία τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Όσο περνά η ώρα πληθαίνουν οι αναφορές για δεκάδες τραυματίες και ακρωτηριασμένους.

Στο σημείο έσπεσαν, από την πρώτη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του ΕΚΕΠΥ άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες..

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα».

Ανοίγουν εκτάκτως δύο νοσοκομεία – Πρωτόκολλα συναγερμού και στον στρατό

Σημειώνεται πως φημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρηςμεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης. Τέλος, ο υπουργός πολιτικής προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Η 1η Στρατιά και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ