Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 92-69 (vid)

Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 92-69 (vid)

thomas basonia fener

Αδιανόητη η Μπασκόνια και ο Μαρίνκοβιτς, «σφαλιάρα» για Φενέρ που μπήκε σε περιπέτειες!

Η απίστευτη Μπασκόνια έριξε στο καναβάτσο τη Φενέρμπαχτσε, καθώς επικράτησε με 92-69 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές. Οι Βάσκοι με ένα φανταστικό δεύτερο μέρος κατασπάραξαν τους Τούρκους και βρίσκεται μια ανάσα από τα playoffs της Ευρωλίγκα. Ο Μαρίνκοβιτς έκανε αδιανόητη εμφάνιση, καθώς τελείωσε το ματς με 35 πόντους!

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (10-11). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να πάρει τα ηνία, αλλά η άμυνα της δεν ήταν καλή και η Μπασκόνια μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ (25-27).

Ο Έντουαρντς έδινε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και της έδωσε διαφορά έξι πόντων (29-35). Η Μπασκόνια δεν τα παράταγε και παρέμενε κοντά στο σκορ, αλλά δεν έδειχνε ικανή να προσπεράσει στο σκορ. Η άμυνα της ήταν κάκιστη και οι Τούρκοι το εκμεταλλευόντουσαν (38-44).

Η Μπασκόνια με μπροστάρη τον Κότσαρ προσπαθούσε να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά η Φενέρ είχε τον έλεγχο και διατηρούσε σχετικά εύκολα τη διαφορά (45-54). Οι Βάσκοι ήταν φανταστικοί στο τελευταίο μισό του τρίτου δεκαλέπτου και έφεραν τούμπα το ματς. Μ΄ένα εκπληκτικό επί μέρους 15-4 πήραν το προβάδισμα στο σκορ ύστερα από αρκετή ώρα (60-58).

Η Φενέρ είχε χάσει τον ρυθμό της και στο τέταρτο δεκάλεπτο είχε την ίδια εικόνα. Αντίθετα, η Μπασκόνια δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι και κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει τα ηνία του σκορ, αλλά να χτίσει και διαφορά 8 πόντων (73-65). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (78-66).

Ο Μαρίνκοβιτς οργίασε και στο τέταρτο δεκάλεπτο και με συνολικά 35 πόντους έριξε στο καναβάτσο τη Φενέρμπαχτσε (92-69).

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 38-44, 60-58, 92-69

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…