Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Στόχος μας το πλεονέκτημα έδρας»

Μπαρτζώκας: «Στόχος μας το πλεονέκτημα έδρας»

Olumpiakos Mpartzokas

Νίκη για το πλεονέκτημα της έδρας θέλει ο Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη το βράδυ αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν (29/3, 21:00) στο ΣΕΦ για την 31η αγωνιστική της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως κοινός στόχος της ομάδας είναι το πλεονέκτημα έδρας, ενώ αναφέρθηκε και στο δυναμικό των παικτών του Πάρκερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Το γεγονός πως είμαστε η πρώτη ομάδα που πετύχαμε τα play off και χρειαζόμαστε μια νίκη για το πλεονέκτημα έδρας, το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα, δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Κάθε ματς θεωρούμε πως είναι πολύ δύσκολο, ανεξάρτητα αν ο αντίπαλος έχει βαθμολογικό κίνητρο ή όχι, όπως η Βιλερμπάν. Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε. Είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο, έχει αθλητικότητα, έπαιξε με αυτοπεποίθηση μέχρι το τέλος και τελικά χάσαμε με buzzer beater στο τέλος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αύριο, γιατί δεν είναι τίποτα δεδομένο. Δε σου χαρίζεται τίποτα».

Για το πόσο επικίνδυνη είναι η γαλλική ομάδα: «Η Βιλερμπάν είναι μια τυπικά ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος, που έχει πάρα πολλούς παίκτες με αθλητικότητα. Περιφέρεται αμυντικό γύρο από το στεφάνι, αλλά και επιθετικά. Αυτό δημιουργεί ένα προβληματισμό. Από εκεί και πέρα έχουν παίκτες, όπως ο Ντε Κολό, που όπως όλοι ξέρετε έχει μεγάλη ικανότητα και μεγάλη επαφή με το καλάθι. Γενικά είναι μια ομάδα που είναι καλά σεταρισμένη από τον προπονητή της. Πιστεύω πως είναι καλή ομάδα και από λεπτομέρειες δεν έχει κάνει περισσότερες νίκες. Έχει κάνει όμως και μεγάλες νίκες μέσα στη χρονιά.

Το γεγονός πως η Euroleague πάντα παρέχει στους παίκτες τη δυνατότητα να έχουν κίνητρο, γιατί όλοι θέλουν να παίζουν καλά σε αυτά τα ματς, έχουν κίνητρο απέναντί μας, επειδή είμαστε πρώτοι. Εμείς εδώ και καιρό δεν έχουμε παίξει με κανένα αντίπαλο που να είναι υποτονικός. Όλοι παίζουν 100% στα «κόκκινα». Πρέπει να σεβαστούμε πάρα πολύ τον αντίπαλο. Πρέπει να σεβαστούμε την προσπάθειά μας, εδώ που έχουμε φτάσει και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε όπως πρέπει και στις δυο πλευρές του γηπέδου».

Για τον στόχο της πρώτης θέσης στη βαθμολογία: «Για να είμαι ειλικρινής δεν το σκεφτόμαστε. Αυτό θα πάει, αν έχουμε μια τέτοια δυνατότητα, στην τελευταία αγωνιστική. Αυτή τη στιγμή, ο επόμενος στόχος μας είναι να έχουμε πλεονέκτημα έδρας και αυτό απαιτεί μια νίκη. Δε θεωρούμε πως άμα χάσουμε αυτό θα πάμε στο επόμενο. Έτσι μάθαμε όλη τη χρονιά. Προσπαθήσαμε αυτό να καθιερώσουμε, ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά και ας κοιτάξουμε το μπροστά μας παιχνίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…