Κεντρική Basket League Κολοσσός – Ολυμπιακός 79-80

Κολοσσός – Ολυμπιακός 79-80

Kolossos Olimpiakos

Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Βεζένκοφ. 

Ο Κολοσσός με σπουδαία εμφάνιση -αν και είχε το ρόλο του διεκδικητή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα-, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί του Ολυμπιακού, και ηττήθηκε με 80-79. Οι Πειραιώτες είχαν πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ (33 πόντους 7 ριμπάουντ) ο οποίος πέτυχε το μεγαλύτερο σουτ στο τέλος, και έτσι «απέδρασαν» από τη Ρόδο με το αήττητο για 16ο παιχνίδι.

Νωθρό ξεκίνημα είχε ο Ολυμπιακός στη Ρόδο, και δεχόμενος ένα σερί από τον μαχητικό Κολοσσό, έμεινε πίσω στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα (17-10). Οι Ροδίτες συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στους φιλοξενούμενους με μπροστάρη τον Χάρη Γιαννόπουλο (11 πόντοι), και οι δυο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (22-23).

Εκμεταλλεύτηκε την κούραση του Ολυμπιακού

Ο Κολοσσός στεκόταν εξαιρετικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο αφού πήρε και πάλι προβάδισμα με +7 (36-29) στο 16′. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει αντίδραση με 5-0 σερί (36-34), ωστόσο η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο κράτησε το προβάδισμα υπέρ της, και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με +4 (38-34).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στον αγώνα στο +9 (46-37) με 2/2 τρίποντα των Ντίξον και Χρυσικόπουλο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άμεση απάντηση με 5-0 σερί στο 24′ (46-42). Ο Σάσα Βεζένκοφ έδινε λύσεις στον (χαλαρό) Ολυμπιακό, και με το καλάθι του Κώστα Παπανικολάου οι «κόκκινοι» μειώσαν σε (55-54). Στη συνέχεια ο Ντίξον βγήκε μπροστά, ο Γιάνγκ ακολούθησε, και ο Κολοσσός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +4 (58-54).

Τελική ευθεία… το παιχνίδι είχε οδηγηθεί σε «θρίλερ», με Κολοσσό και Ολυμπιακό να πηγαίνουν χέρι-χέρι, ωστόσο το μικρό μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά των Ροδιτών, έδωσε στους Πειραιώτες «ανάσα» τεσσάρων πόντων (73-77) στο 37′.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν άφησαν το παιχνίδι να πάει χαμένο, και βρήκαν άμεση απάντηση με διαδοχικά τρίποντα από τους Γιάνγκ και Γιαννόπουλο (79-77). Από και πέρα τα μικρά λάθη του Μορέιρα, αποτέλεσαν βασικό παράγοντα για τον Ολυμπιακό, και με τον Σάσα Βεζένκοφ να πετυχαίνει το νικητήριο κάλαθι στα 5’6“ για το τέλος, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «απέδρασε» με τη νίκη (79-80), αφού ο Κατσίβελης στο φινάλε δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 38-34, 58-54, 79-80.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…