Κεντρική NBA Γιάννης: «Στους Μπακς είμαστε οικογένεια και πάντα ενωμένοι»
NBA

Γιάννης: «Στους Μπακς είμαστε οικογένεια και πάντα ενωμένοι»

Μπακς

Το μήνυμα ενότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς.

Οι Μπακς δεν κατάφεραν να περάσουν το εμπόδιο των Πέισερς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την αναμέτρηση, ενώ στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι στην ομάδα είναι όλοι μια οικογένεια.

Διαβάστε όσα είπε:

Για το ότι οι Μπακς μοιάζουν περισσότερο με οικογένεια/αδελφότητα και όχι με ομάδα:

«Σίγουρα ισχύει αυτό. Όποιος και να έρθει στην ομάδα τον αποδεχόμαστε. Ο Λέοναρντ ήρθε πριν από μερικές ημέρες και ήμασταν κοντά του, τον αποθεώσαμε σήμερα όταν έβγαλε φάσεις. Τον αγκαλιάσαμε και τον κάναμε να αισθανθεί ότι είναι καιρό στην ομάδα. Ο Τζορτζ Χιλ με χτύπησε μερικές φορές στην ιδιαίτερη περιοχή μου με το γόνατό του κατά λάθος, αλλά είναι ένα παιδί με το οποίο πήγαμε μαζί στον πόλεμο για χρόνια με την ομάδα. Κάποιος που ήρθε στην ομάδα, είναι πάντα μέλος της ομάδας.

Μιλάμε πάντα για μπάσκετ, αλλά όσο και να το σκέφτεσαι αυτό, μετά από κάθε παιχνίδι κοιτάμε μπροστά. Τελείωσα τον αγώνα υγιής, κάτι που δεν θεωρώ δεδομένο. Έχω αποστολή να παίξω στο επόμενο παιχνίδι και την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Θεό που με έφερε εδώ. Είδαμε σήμερα τον Χιλ και τον Νουόρα που έπαιζαν σε εμάς μέχρι πρόσφατα να παίζουν εναντίον μας. Έχουμε όμως μία κουλτούρα.

Παίκτες γίνονται ανταλλαγή, αλλά παραμένουν στον ίδιο κύκλο με εμάς. Χτίσαμε αυτή την σχέση, ό,τι και να γίνει, το κάναμε αυτό. Θα είμαστε αδέλφια. Το ίδιο και με τον ΝτιΒιντσέντζο πριν μερικές ημέρες. Οι Γουόριορς μας νίκησαν, αλλά με αυτό τον άνθρωπο κατακτήσαμε ένα πρωτάθλημα μαζί, μας βοήθησε να είμαστε σπουδαίοι.

Μετά τον αγώνα τον αγκαλιάσαμε. Είμαι χαρούμενος να βλέπω παιδιά που έχουν παίξει σε εμάς να πετυχαίνουν. Χαίρομαι για τον Νουόρα, για τον Χιλ. Είναι κάτι παραπάνω από το μπάσκετ. Είναι αδελφότητα. Είτε νικήσουμε, είτε χάσουμε μένουμε μαζί. Χωρίς τον Θανάση σήμερα η ενέργεια ήταν διαφορετική. Τα κάνουμε όμως όλα μαζί. Όποιος έρχεται ή φεύγει από την ομάδα ξέρει ότι είμαστε αδελφότητα και μένουμε πάντα ενωμένοι».

Για το τι κάνουν οι Πέισερς και δυσκολεύουν τους Μπακς:

«Παίζουν γρήγορα, κινούν γρήγορα την μπάλα, βάζουν σουτ. Έβαλαν 11 περισσότερα τρίποντα από εμάς. Πάντα ακολουθούν την λογική τους. Δεν νομίζω ότι έχουμε θέμα, απλώς είναι μία από τις μέρες όπου μετά από ένα ματς με τους Κινγκς – μία ομάδα που παίζει γρήγορα με γρήγορο πόιντ γκαρντ – γυρίσαμε σπίτι και αφού κοιμηθήκαμε στο κρεβάτι μας δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι. Δεχθήκαμε 50 πόντους στην 3η περίοδο.

Έβαλαν πολλά τρίποντα για να μας νικήσουν και είναι καλό να ξέρουμε ότι για να μας νικήσει μία ομάδα πρέπει να βάλει τόσα τρίποντα. Θέλουμε να τα μειώσουμε. Στο τέλος της ημέρας δεν πιστεύω ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί, ειδικά στην 3η περίοδο. Δεν ήμασταν ο εαυτός μας. Πρέπει να μάθουμε από αυτό και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τους Ράπτορς. Δεν θα κλείναμε την σεζόν με 82-0».

Για το τι έκαναν λάθος κόντρα στους Πέισερς και τους έδωσαν τόσα τρίποντα:

«Το γεγονός ότι παίζουν τόσο γρήγορα βοηθάει. Μπορούν να διασπάσουν άμυνες. Η απουσία του Λόπεζ σίγουρα ήταν σημαντική. Τώρα παίζαμε με το ένστικτο, καλύπταμε την ρακέτα και έβγαλαν πάσες, πήραν σουτ και τα έβαλαν. Αν κάποιο δεν έμπαινε θα ηταν διαφορετικό ματς. Είναι μπάσκετ όμως. Θα μάθουμε από αυτό και θα προχωρήσουμε».

Για το γεγονός ότι έκανε 3 μαζεμένα φάουλ αν αυτό τον επηρέασε:

«Ναι, επειδή υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα να είμαι τόσο επιθετικός όσο ήθελα. Παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που είχε παίκτες να στήνονται για επιθετικό φάουλ, έπεφταν στο στήθος μου και προσπαθούσαν να πάρουν φάουλ. Πρέπει όμως να μάθεις να παίζεις με αυτό. Υπάρχουν μέρες που θα με χρεώσουν με φάουλ και άλλες που δεν θα συμβεί αυτό. Πρέπει όμως να παραμένω επιθετικός. Πρέπει απλώς να κοιτάξω το επόμενο ματς».

Για τον αγώνα με τους Ράπτορς που ακολουθεί και πάνω σε τι δουλεύουν οι Μπακς:

«Αυτή τη στιγμή θέλω απλώς να πάω σπίτι και να ξεκουραστώ. Αύριο είναι μία άλλη μέρα, δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Θα ξυπνήσω και θα δω. Ξέρω ότι είναι μέρα που δεν επιτρέπεται να πάμε στο γήπεδο, αλλά να μείνουμε με την οικογένειά μας. Θα προσπαθήσω να βρω τον ρυθμό μου όσο μπορώ. Παίζουμε σε 3 μέρες, οπότε πρέπει να εστιάσουμε στους εαυτούς μας, να επιστρέψει ο Λόπεζ και όποτε και αν παίξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εγώ απλώς θέλω τώρα να χαμηλώσω λίγο ρυθμούς. Να δω τηλεόραση, να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου, να σηκώσω βάρη, να φάω καλό φαγητό και μετά να ετοιμαστώ για το επόμενο παιχνίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…