Κεντρική ELITE LEAGUE Χουχουλής: «Έχουμε καταθέσει μια νέα πρόταση για το Ελληνικό μπάσκετ»

Χουχουλής: «Έχουμε καταθέσει μια νέα πρόταση για το Ελληνικό μπάσκετ»

Ο Δημήτρης Χουχουλής μίλησε για την χρονιά – όνειρο του Πανερυθραϊκού

Ο Πανερυθραϊκός πραγματοποιεί ονειρική σεζόν φέτος στο πρωτάθλημα της Elite League βασιζόμενος σε νεαρούς ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές. Ο προπονητής της ομάδας της Νέας Ερυθραίας, Δημήτρης Χουχουλής, μίλησε για τη φιλοσοφία και το αναπτυξιακό πλάνο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε

Για το αναπτυξιακό πλάνο του Πανερυθραϊκού: «Πρόθεσή μας είναι να δώσουμε κάτι που λείπει από το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσει ένα παιδί, από την πρώτη στιγμή που μπαίνει στο μπάσκετ, να δουλέψει στο άθλημα που αγαπά κάτω από τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, με την σωστή δηλαδή υλική υποδομή, την κατάλληλη γνώση των προπονητών, το πρόγραμμα που καταρτίζει ο σύλλογος για όσα πρέπει να κάνει το παιδί. Ξεκινώντας και εμμένοντας στα βασικά του μπάσκετ, ώστε να υπάρξει αγωνιστική συνέχεια με τις συνεργασίες ανάμεσα στους παίκτες, την συμμετοχή στην ομάδα και κυρίως το χτίσιμο μιας νοοτροπίας που πρέπει να έχει ένας αθλητής, που πρώτα πρέπει να είναι καλός συμπαίκτης, για να γίνει καλός παίκτης. Όλα αυτά θέλουν υπομονή και θυσίες από έναν σύλλογο, που θέλει να υπηρετήσει αυτό το πρόγραμμα. Οι θυσίες αυτές αφορούν, φυσικά, το οικονομικό κομμάτι και ο Πανερυθραϊκός επωμίζεται ένα μεγάλο κόστος, ώστε τα τμήματα υποδομής να έχουν όλα τα εφόδια, από τις πιο μικρές ηλικίες έως το εφηβικό. Κάπως έτσι, τα τμήματά μας έχουν την δυνατότητα για σχεδόν καθημερινές προπονήσεις, ακόμη και με ενοικίαση άλλων γηπέδων πέραν του “Στέλιος Καλαϊτζής”, καθώς οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δεδομένα της ομάδας μας, που έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα».

Για το τι σημαίνει πως ο Πανερυθραϊκός «έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα»: «Προσπαθούμε να εντάξουμε στα τμήματα υποδομής πράγματα, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλοι σύλλογοι, όχι επειδή δεν είναι ικανοί, αλλά κυρίως λόγω της αδυναμίας να βρουν τους χώρους να το κάνουν. Δεν βρίσκεις συχνά ακαδημία, όπου το Junior τμήμα κάνει τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα».

Για το πώς αποφάσισε ο Πανερυθραϊκός να προχωρήσει σε αυτό το πλάνο: «Την απόφαση πήρε ο πρόεδρος, Δημήτρης Τσικόπουλος. Ο ίδιος αποφάσισε και ο Πανερυθραϊκός έχει καταθέσει μια νέα πρόταση στο ελληνικό μπάσκετ μέσα από το αναπτυξιακό κομμάτι. Για να δρέψουμε τους καρπούς της επιτυχίας δε, πρέπει να ξεκινήσουμε από την πιο νεαρή ηλικία. Αυτή είναι η θέληση του προέδρου, από το Junior τμήμα έως την ανδρική ομάδα, η οποία έχει έναν πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ και επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή πορεία στην Elite League, χωρίς να υπάρχουν αυτοσκοποί».

Για το τι έχει πετύχει ο Πανερυθραϊκός με το νέο του πλάνο: «Αυτό που έχουμε πετύχει, είναι να μας εμπιστεύονται 300 οικογένειες κι αν είχαμε την δυνατότητα να διαθέτουμε περισσότερους χώρους, θα είχαμε και περισσότερα παιδιά στην ακαδημία μας, αλλά δεν επιθυμούμε να ξεφύγουμε στον αριθμό, καθώς δεν θα παρέχουμε σωστές υπηρεσίες με την ίδια αρτιότητα, που το κάνουμε τώρα. Το σημαντικό είναι, ότι οι οικογένειες αυτές μάς εμπιστεύονται και ένα ακόμη θετικό είναι, ότι τα τμήματα υποδομής μας παρουσιάζουν μια καλή αγωνιστική εικόνα. Επίσης, αρκετά παιδιά του Πανερυθραϊκού, γεννημένα από το 2005 έως το 2009, καλούνται σε κλήσεις της Εθνικής και στις μικτές ομάδες, όπως τα τρία που παίζουν μόνιμα στην τάξη του 2008. Στο τμήμα των Εφήβων, παράλληλα, συμμετέχουμε στο Rising Stars και παίζουμε με κορυφαίες ομάδες σε μια σωστή πρωτοβουλία της ΕΟΚ, ενώ όταν δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση, τέσσερα παιδιά καλούνται στη μικτή Νότου. Με έναν αθλητή μας επίσης να έχει λάβει κλήση για την Εθνική Εφήβων. Τονίζω, όμως, ότι κύριος στόχος δεν είναι να έχουμε τους καλύτερους παίκτες, αλλά να αναπτύξουμε αθλητικά και πνευματικά τα παιδιά, μέσα από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, δημιουργώντας έτσι προσωπικότητες με υγιή σκέψη σε ένα περιβάλλον, όπου τους παρέχονται υπηρεσίες, όπως γυμναστές, εργοφυσιολόγοι, ψυχολόγος και άλλες ακόμη. Προσφέρουμε, λοιπόν, το καλύτερο δυνατό για να εξελιχθεί κάθε παιδί σε αυτό που αγαπά, ακουμπώντας το ταβάνι του».

Για το τι θα έλεγε σε κάθε γονιό, ώστε να φέρει το παιδί του στον Πανερυθραϊκό: «Δεν θα του έλεγα να έρθει στον Πανερυθραϊκό πρωτίστως, αλλά να έρθει στον αθλητισμό. Αν, φυσικά το παιδί επιθυμεί να παίξει μπάσκετ, τότε πρέπει να ακούσει την επιθυμία του, ψάχνοντας πρώτα το πρόγραμμα της κάθε ομάδας, ώστε να το στείλει σε ένα σύλλογο, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της νοοτροπίας του κι όχι απλώς να στείλει το παιδί του σε ένα σύλλογο απλά για να το… παρκάρει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ELITE LEAGUE

Δειτε επισης

Μπούτσκος: «Αγοράζουμε… χρόνο με τα αποτελέσματα»

Ο Παντελής Μπούτσκος μίλησε μετά τη νίκη του Ηρακλή επί του Χαρίλαου Τρικούπη Ο Ηρακλής συ…