Κεντρική Eurobasket Στην Κύπρο τα ματς της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2025

Στην Κύπρο τα ματς της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2025

cf83cf84ceb7cebd cebacf8dcf80cf81cebf cf84ceb1 cebcceb1cf84cf82 cf84ceb7cf82 ceb5cebbcebbceacceb4ceb1cf82 cf83cf84cebf ceb5cf85cf81cf89

3741561 154435 1

Η Εθνική Μπάσκετ θα δώσει τους αγώνες της στο Ευρωμπάσκετ του 2025 στην Κύπρο. Η πόλη που θα φιλοξενήσει τους συγκεκριμένους αγώνες όπως επιλέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου που έγινε την Τετάρτη, αυτή θα είναι η Λεμεσός.

Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Ανδρέας Μουζουρίδης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η ΚΟΚ και η Κύπρος βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής σημασίας ευκαιρία με τη διοργάνωση ομίλου στο Ευρωμπάσκετ 2025.

Έχοντας εμπειρία από άλλες διοργανώσεις που με χαρά φιλοξενήσαμε και όντας μια ομοσπονδία με έντονη παρουσία, νιώθουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη πρόκληση.

Πολύ σημαντική για μας ήταν η εμβάθυνση των σχέσεών μας με την FIBA. Είμαστε η πιο μικρή χώρα που έχει αναλάβει ποτέ να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Στην προοπτική αυτή πρώτος στόχος μας ήταν να επιλέξουμε ως συνδιοργανώτρια χώρα την Ελλάδα και την ΕΟΚ.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ με περηφάνια και συγκίνηση. ΕΟΚ και ΚΟΚ πρέπει να έχουν στενές σχέσεις και αυτό το μνημόνιο συνεργασίας επισφραγίζει αυτή τη συνεργασία.

Το Ευρωμπάσκετ του 2025 θα αποτελέσει το επιστέγασμα της μεταξύ μας συνεργασίας. Οι προοπτικές για την εξέλιξη του αθλήματος είναι τεράστιες και είμαστε έτοιμοι να αναπτυχθεί το μπάσκετ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Ευρωμπάσκετ, Μαρκ Κληρίδης σημείωσε:

«Η FIBA Europe ανέθεσε στην Κύπρο έναν από τους τέσσερις ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2025. Κάθε διοργανωτής έχει τη δυνατότητα να ορίσει έναν συνδιοργανωτή και μέσα στη συμφωνία με την ΕΟΚ υπάρχει η συμφωνία για συνδιοργάνωση του ομίλου.

Εφόσον η Ελλάδα προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ 2025, θα παίξει τα παιχνίδια του ομίλου στη Λεμεσό τον Σεπτέμβριο του 2025. Δεν θέλαμε άλλη χώρα να είναι συνδιοργανώτρια, είναι τιμή και προνόμιο να φιλοξενήσουμε την Ελλάδα και την εθνική της ομάδα. Θεωρούμε πως είναι μια win-win κατάσταση για όλες τις πλευρές.

Πρώτον, εκπληρώνουμε έναν από τους πόθους του κυπριακού φίλαθλου κοινού να δει την Εθνική Ελλάδας να παίζει με τους παγκόσμιους κλάσης αστέρες τους.

Δεύτερον εξασφαλίζει πως θα έχουμε γεμάτα γήπεδα.

Και τρίτον, αυξάνεται η ελκυστικότητα του ομίλου, κάτι που θα μας δώσει ώθηση στο εμπορικό και οικονομικό κομμάτι. Θέλω να κλείσω ευχαριστώντας την ΕΟΚ, ιδιαίτερα τον κ. Λιόλιο και τον κ. Σβερκούνο, την ομοσπονδία της Κύπρου και όσους δούλεψαν για αυτή τη συμφωνία που θα βοηθήσει πολύ τις δύο χώρες. Δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης».

Δημήτρης Διαμαντίδης (ως τεχνικός σύμβουλος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ) ανέφερε:

«Ήμουν συνοδοιπόρος στην προσπάθεια της ΚΟΚ για τη διεκδίκηση και την επιτυχία ανάληψης του ομίλου. Είδα από κοντά πόσο προσπάθησαν και δούλεψαν γι’ αυτό και τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν να συμμετέχω στην προσπάθειά τους.

Το μνημόνιο αυτό θα βοηθήσει και τις δύο ομοσπονδίες και η Εθνική μας ομάδα θα παίξει μέσα στην Κύπρο, ουσιαστικά στην έδρα μας. Θα έχει το κυπριακό κοινό και πολλούς Έλληνες φιλάθλους στο πλευρό της. Εύχομαι να είναι ένα πρώτο βήμα για να πάει η Εθνική μας ομάδα ψηλά».

Όσο για τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Κύπρο για την πρόσκληση που μας έκανε να συμμετέχουμε στον ίδιο όμιλο στο Ευρωμπάσκετ του 2025. Το ναι ήταν πάρα πολύ εύκολο. Ο ελληνισμός είναι ενιαίος και θα παίζουμε εντός έδρας. Θα ακούσουμε πολλές φορές τον εθνικό ύμνο.

Αυτή η συνεργασία θα δείξει έναν δρόμο για την επόμενη μέρα. Ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες, αυτός είναι ο ρόλος του. Εντός των τεσσάρων γραμμών στο μεταξύ μας παιχνίδι θα είμαστε αντίπαλοι, αλλά εκτός είμαστε συνοδοιπόροι. Η Κύπρος έχει κάνει σπουδαία βήματα στο μπάσκετ και θα κάνει ακόμη περισσότερα στο μέλλον».

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

The post Στην Κύπρο τα ματς της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2025 appeared first on overfm.gr.

Πηγή overfm.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…