Κεντρική Basket League Ζάρας: Στην 40αδα των αγώνων των τελευταίων 60 χρόνων

Ζάρας: Στην 40αδα των αγώνων των τελευταίων 60 χρόνων

Zaras

Μεγάλο επίτευγμα για τον Θοδωρή Ζάρα.

Τις 354 εμφανίσεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα έφτασε ο Θοδωρής Ζάρας στα 60 χρόνια της πρώτης κατηγορίας, με τελευταία συμμετοχή του στο ματς επί του Κολοσσού Ρόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Ο Θόδωρος Ζάρας επέστρεψε ως αντίπαλος στη Ρόδο, εκεί όπου πέρασε δύο σεζόν της επαγγελματικής καριέρας του (2009-10 και 2020-21) και μέσα από το χθεσινό παιχνίδι έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Με την 354η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα μπήκε στη 40άδα της σχετικής λίστας των τελευταίων 60 χρόνων, από καταβολής Α’ Εθνικής δηλαδή, αφού ξεπέρασε τον Χριστόφορο Στεφανίδη.

Ο έμπειρος γκαρντ μπήκε παράλληλα στην πρώτη 25άδα της αντίστοιχης λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), αφήνοντας πίσω του τον Στεφανίδη που έπαιξε, μεταξύ άλλων, και στις δύο ομάδες τον Κολοσσό H Hotels και το Λαύριο Megabolt.

Ακόμη για το Λαύριο Megabolt…

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου έμεινε μόνος στην 5η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος για την ομάδα της λαυρεωτικής. Αυτό ήταν το 78ο και με αυτό ξεπέρασε τον Βασίλη Μουράτο.

Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ με τους εννιά πόντους που είχε, έγινε ο 11ος σκόρερ του Λαυρίου Megabolt. Έφτασε τους 421 και προσπέρασε τον Άλφα Ντιαλό που είχε 414 στη σεζόν 2020-21.

Έχοντας 4/5 δίποντα έγινε ο 13ος στην ιστορία της ομάδας της λαυρεωτικής που έφτασε στα 100+.

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα, ο Πέτρος Γερομιχαλός έμεινε μόνος στην 5η θέση της σχετικής λίστας. Έφτασε τα 53 κλεψίματα και άφησε πίσω του τους Μακένζι Μουρ και Τάισον Κάρτερ που είχαν από 52.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …