Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 88-94 (vid)

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 88-94 (vid)

Μπέικον, Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε

Κρίμα κι άδικο, να χάσει έτσι ο Παναθηναϊκός.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός ήταν μαχητικός. Έκανε ρεκόρ στα ριμπάουντ, έβγαλε τον Ιτούδη από τα ρούχα του. Πάλεψε, είδε τη νίκη να του χαμογελά, όμως ένα παιδαριώδες λάθος του Λι κι ένα απαράδεκτο σφάλμα των διαιτητών στα 5’’, που του στέρησαν καθαρό φάουλ στον Πονίτκα, οδήγησαν τον αγώνα στην παράταση κι εντέλει στην ήττα (88-94).

Μπορεί να μην ήταν σπουδαίος, αλλά ήταν μαχητικός, ήταν Παναθηναϊκός. Έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις δέχονταν το ένα τρίποντο μετά το άλλο, τα περισσότερα δικά του τρίποντα ήταν άστοχα. Και; Ο Παναθηναϊκός πάλεψε. Εντέλει, αυτός είναι ο αθλητισμός, μια διαρκής προσπάθεια, που απόψε υπήρχε κι ο κόσμος το κατάλαβε, χειροκρότησε, παρότι ήταν σκληρός ο τρόπος που ήρθε η ήττα.

«Πράσινοι» δίδυμοι πύργοι

Όταν ο Παπαγιάννης χρεώθηκε στο 13ο λεπτά με τρία φάουλ, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες, πολλοί χλόμιασαν. Ο Γκουντάιτις ήταν για πρώτη φορά με την «πράσινη» φανέλα τόσο επιδραστικός. Μαχητής, κυνηγούσε όλες τις φάσεις, φόρτωνε τους αντίπαλους με φάουλ, έπαιρνε ριμπάουντ. Τα έκανε όλα.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, δεν μπορούσε να οικοδομήσει διαφορά, αλλά ήταν μαχητικός στο έπακρο, ήταν… ατσάλινος. Μαζί με τον εξαιρετικό Γκουντάιτις, ήταν ο πάντα επικίνδυνος για κάθε άμυνα Μπέικον, αλλά κορυφαίος όλων ήταν ο Πονίτκα, που έμοιαζε να βρίσκεται παντού.

Από την άλλη η Φενέρμπαχτσε ήθελε να αλλάξει την κακή της μοίρα, αλλά δεν ήταν στην πιο καλή στιγμή της. Πάλευε κι αυτή, με τους δικούς της δαίμονες, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και σχεδόν μ’ έναν μαγικό τρόπο έφυγε νικήτρια από το «Νίκος Γκάλης».

Η ληστεία του «αιώνα»

Στο τελευταίο δίλεπτο μπορεί να συμβούν τα πάντα. Νωρίτερα ο Παναθηναϊκός έβαζε δίποντο και δέχονταν τρίποντο, με τους Τούρκους να ροκανίζουν τη διαφορά. Ο Καλάθης ευστόχησε σε τρίποντο (74-73), ο Γκουντάιτις είχε 2/2 βολές, ο Λι πήρε δύο συνεχόμενα ριμπάουντ, ο Πονίτκα πήρε άλλο ένα κι άλλο ένα όταν αστόχησε ο Λι κι έγραψε το 78-73. Αυτό θα μπορούσε να είχε καθορίσει τον νικητή.

Με 34 δευτερόλεπτα για τη λήξη και τους γηπεδούχους να έχουν αέρα πέντε πόντων, ο Ιτούδης κάλεσε τάιμ άουτ. Γρήγορο καλάθι στα 3’’ με τον Έντουαρντς, ο Λι έκανε λάθος επαναφορά (απίστευτο) και με τρίποντο ο Γκούντουριτς διαμόρφωσε το 78-78.

Στα 24’’ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε για την τελευταία επίθεση. Πεντακάθαρο φάουλ στον Πονίτκα από τον Μπούκερ στα 5’’, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια κι ο Ιτούδης ζήτησε δική του την μπάλα. Αλίμονο. Σε πέντε δευτερόλεπτα ο Μπέικον έχασε δίποντο, ο Πονίτκα πήρε το επιθετικό, αλλά αστόχησε κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση (78-78).

Χέις Ντέιβις, ο άνθρωπος της παράτασης

Οι φιλοξενούμενο ξεκίνησαν με τρίποντο του Χέις Ντέιβις, ο Πονίτκα είχε απάντηση, έμοιαζε να είναι παντού, ο Μπέικον πέτυχε 1/2 βολές, ο Γκούντουριτς 2/2, ο Γκουντάιτις 1/2 και 2 λεπτά πριν τη λήξη το σκορ ήταν 85-85.

Ο Παναθηναϊκός έχασε κι αυτός αμυντικά ριμπάουντ, ο Χέις πέτυχε καλάθι κι έδωσε προβάδισμα στη Φενέρμπαχτσε (85-87) και στη συνέχεια με τρίποντο παράσταση νίκης στην ομάδα του (85-90). Ο Ουόλτερς απάντησε, αλλά ο Χέις Ντέιβις ήταν αποφασισμένος να γίνει ο ήρωας της βραδιάς (85-92). Στα 32.9’’ ο Μπέικον είχε 1/2 βολές και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-36, 59-51, 78-78, 88-94.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…