Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Μαυροκεφαλίδης στη 10άδα των σκόρερ της Basket League

Ο Μαυροκεφαλίδης στη 10άδα των σκόρερ της Basket League

Mavrokefalidis 080123 B 1

Σχεδόν σε κάθε αγωνιστική «γράφει» τουλάχιστον ένα επίτευγμα όμως αυτό στο οποίο έφτασε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μέσα από τον αγώνα του Ιωνικού με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό ήταν σίγουρο ξεχωριστό.

Ο 38χρονος φόργουορντ-σέντερ μπήκε στη 10άδα των σκόρερ της Basket League.

Ο αρχηγός του Ιωνικού σημείωσε 23 πόντους χθες και με αυτούς, πέραν του ότι διατήρησε την πρωτιά των σκόρερ του Πρωταθλήματος, έγραψε ιστορία.

Έφτασε τους 3.690 πόντους καριέρας και έγινε μέλος της 10άδας προσπερνώντας τον Γιώργο Πρίντεζη που αποσύρθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τα παρκέ έχοντας 3.679 πόντους.

Ο Μαυροκεφαλίδης έχει πια μπροστά του, στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Basket League, τον Κώστα Χαραλαμπίδη που είναι ο 9ος της με 3.893 πόντους.

Παράλληλα ο Μαυροκεφαλίδης απέχει 310 πόντους από τους 4.000, ένα «φράγμα» που έσπασαν επτά παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και συνολικά 39 παίκτες από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).

Θα πρέπει δηλαδή να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους αριθμούς του για να προλάβει να γίνει ο 40ός αυτής της λίστας στην εξέλιξη αυτής της περιόδου αφού στο πρώτο μισό της είχε 236 πόντους.

Πάντως σε αυτόν τον πρώτο γύρο ο Μαυροκεφαλίδης έκανε…

*11/11 με 10+ πόντους.

*7/11 με 20+ πόντους.

*2/11 με 30+ πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…