Κεντρική NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ήθελα να πάρω τις σωστές αποφάσεις»
NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ήθελα να πάρω τις σωστές αποφάσεις»

antetokounmpo 21 1

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχασε το triple-double καθώς έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, όμως αυτό δεν ενόχλησε καθόλου τον ίδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Παίζουμε σωστά, παίζουμε γρήγορα, παίζουμε ομαδικά. Αμυντικά η ενέργειά μας είναι εκεί. Ακόμα και όταν ισοφάρισαν το παιχνίδι, καταφέραμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, συνεχίσαμε να παίρνουμε επιθετικά ριμπάουντ και σκοράρουμε τρίποντα, οπότε σίγουρα μπορείς να δεις την ενέργεια της ομάδας.

Αλλά είναι ένα παιχνίδι, έχουμε άλλα 41 ματς ακόμα στη regular season, οπότε ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι.

Πήρα μόνο 10 σουτ; Οι συμπαίκτες μου ήταν ελεύθεροι στο τρίποντο και ήθελα να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Προφανώς και θέλω να είμαι επιθετικός, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να κοιτάς το παιχνίδι και να κάνεις το σωστό.

Δεν είναι ότι διστάζω ή κάτι τέτοιο, απλά κοιτάω να πάρω την καλύτερη απόφαση και να κάνω άλλα πράγματα για να επηρεάσω το παιχνίδι όσο περισσότερο μπορώ.

Σίγουρα ήταν δύσκολο, αλλά όταν προσπαθούσα να πάω μέσα ήταν όλοι εκεί, είχαν γεμίσει στο ζωγραφιστό, οπότε προσπαθούσα να βρω τον Πατ (Κόνατον), το Τζεβόν (Κάρτερ), τον Τζρου (Χόλιντεϊ) και τον Μπρουκ (Λόπεζ) κάποιες φορές.
Η νίκη είναι όμως αυτή που μετράει, ακόμα κι αν δεν είμαι εγώ ο σκόρερ, αλλά βοηθάω με κάποιον άλλο τρόπο, πασάροντας, μαζεύοντας ριμπάουντ, παίζοντας άμυνα. Κρίνω τον εαυτό μου με βάση το πόσο επιθετικός είμαι και από το πόση πίεση βάζω στην αντίπαλη ομάδα».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…