Κεντρική Γυναίκες Έρχεται η Φενέρμπαχτσε… εμείς στον δικό μας κόσμο

Έρχεται η Φενέρμπαχτσε… εμείς στον δικό μας κόσμο

fener olympiacos euroleague women

Τη Φενέρμπαχτσε υποδέχεται αύριο ο Ολυμπιακός.

Με το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα να ζει στον μικρόκοσμο του, μακριά από τα πολλά φώτα της δημοσιότητας, με όλο το ενδιαφέρον να πέφτει στο πρωτάθλημα της Α1 όσον αφορά κυρίως ποιος από τους αιώνιους θα το κατακτήσει, όσο και ποιες τέσσερις ομάδες θα πάνε στα πλέι άουτ από όπου δύο θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Το κύπελλο θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού.

Η Α2 κινείται στους δικούς της ρυθμούς και το ερώτημα εκτός ίσως του Άρη, αν υπάρχουν ομάδες οι οποίες επιθυμούν να ανέβουν και μπορούν να σταθούν στη μεγάλη κατηγορία, την ίδια στιγμή όπου φαίνονται τα πολλά προβλήματα της, καθώς μετά την αποχώρηση της Σαντορίνης, του Αγρινίου, τού Έσπερου Λαμίας, ήρθε η σειρά του Λασσάνη Κοζάνης εν μέσω πρωταθλήματος να αποχωρήσει, και η μεγάλη έκπληξη να ακολουθήσει πρόσφατα ο Φοίνικας Πειραιά, ο οποίος είχε στις τάξεις του αθλήτριες με μεγάλη θητεία στον χώρο.

Ευτυχώς υπάρχει η εθνική γυναικών η οποία έχει πάρει άξια το εισιτήριο για την τελική φάση του EuroBasket, και θα δώσει δύο τελευταίους τυπικούς αγώνες στον όμιλο σε Πορτογαλία και Εσθονία.

Εδώ τελειώνει το ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς δυστυχώς ελάχιστοι ασχολούνται νομίζω με τον Ολυμπιακό ο οποίος συνεχίζει τους δύσκολους αγώνες του στην Ευρωλίγκα. Όντας πλέον μοναδικός εκπρόσωπος μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ δύο από τις κορυφαίες ομάδες τής Ευρώπης όπου θα έπρεπε όσοι ενδιαφέρονται για το γυναικείο να τις παρακολουθήσουν από κοντά.

Μιλάμε φυσικά για τη Φενέρμπαχτσε και την Πράγα. Η πρώτη παίζει την Τετάρτη σε νέα ώρα 17.30 με τις ερυθρόλευκες. Η Τουρκική ομάδα της Μαρίνας Μάλκοβιτς, είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, θα έρθει με τεράστια ονόματα του WNBA όπως οι Στιούαρτ, Μεσεμαν, Μακμπραιτ, Στόουκς, τη φοβερή Ιακούμποβα, την πλέιμεικερ της εθνικής Γαλλίας Επούπα, τη γνωστή μας από το σημαντικό πέρασμα της από την Ελλάδα Ιβάνα Ράτζα και μερικές από τις καλύτερες παίκτριες της Τουρκίας. Δεν θα είναι η Βάντερσλουτ καθώς δεν έχουν τελειώσει τυπικά.

Φενέρμπαχτσε Ευρωλίγκα γυναικών

Στην Ευρώπη αυτή την περίοδο υπάρχει οργασμός στο μπάσκετ γυναικών με θέματα που δυστυχώς δεν φτάνουν στη χώρα μας λόγω προφανώς έλλειψης ενδιαφέροντος. Έχουμε… ελληνική μονομαχία στον αγώνα της εβδομάδας, όπως έχει αξιολογηθεί από τη FIBA το ντέρμπι των πρωτοπόρων του β’ ομίλου της Ευρωλίγκας.

Τετάρτη 21.30 στη Σαλαμάνκα με την Αβενίδα της Μαριέλλας Φασούλα και νέο προπονητή τον Πέπε Βάσκεθ, καθώς έπεσε σαν κεραυνός η αποχώρηση του Ρομπέρτο Ινάγκι για τη ζαμπλουτη Τουρκική Τσουκούροβα, να αντιμετωπίζει τη Σκίο του Τζώρτζη Δικαιουλάκου και του συνεργάτη του προπονητή της εθνικής μας ομάδας γυναικών Πέτρου Πρέκα.

Αβενίδα Ευρωλίγκα γυναικών

Σήμερα στις 21.30 ανοίγει την αγωνιστική η Άρτεμις Σπανού με την Πολκοβίτσε, με ένα δύσκολο αγώνα στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους.

Αυτά τα σοβαρά για τον γυναικείο χώρο τού μπάσκετ, γιατί όπως γράφω συνέχεια… κάπου πρέπει να υπάρχουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…