Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 86-90 (vid)

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 86-90 (vid)

Νέντοβιτς, Λαρεντζάκης, Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας

Πολύ κακή ήττα ο Ολυμπιακός, με την ίδια διαφορά με το περσινό ματς.

Τρίτη ήττα στο ΣΕΦ, ειδικά μετά το ματς που χάθηκε στη Γαλλία (Βιλερμπάν) κι ο Ολυμπιακός μοιάζει να παζαρεύει ό,τι είχε κερδίσει στο ξεκίνημα. Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 90-86, με τέσσερις πόντους διαφορά, όσους είχε νικήσει και πέρυσι στο Φάληρο. Φέτος είναι, μάλλον, πιο επώδυνη ήττα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και το πλήρωσαν. Βεβαίως, δεν είχαν τον Βεζένκοφ άλλων αγώνων, έχασαν ευκαιρίες με τρίποντα του Σλούκα, είχαν σε κακή βραδιά τον Ουόκαπ, ο Φαλ δεν μπορούσε να βοηθήσει, ενώ κι οι διαιτητές είχαν κακές κρίσιμες αποφάσεις.

Το φιλικό κλίμα, που υπήρχε στις εξέδρες, επηρέασε τους παίκτες του Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο από την επίθεσή του κι όχι από την άμυνα. Λιγότερο δυναμικός στο πίσω μέρος του γηπέδου, έδωσε χώρο στον Νέντοβιτς και τον Λαζάρεβιτς να δράσουν.

Στην επίθεση ο Μπολομπόι μπήκε από νωρίς στην εξίσωση, ο Βεζένκοφ ήταν στα συνήθη στάνταρ του και παρότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με έξι πόντους (15-21, με πέντε συνεχόμενους πόντους τού Νέντοβιτς), απάντησε με σερί 9-0, επτά εκ των οποίων στο τέλος της περιόδου (2 ο Μπολομπόι και 5 ο Βεζένκοφ).

Παράγοντας Σλούκας

Ο Μπλακ ολοκλήρωσε το σερί (24-21), αλλά οι Σέρβοι είχαν απαντήσεις, όσο δεν ένιωθαν την «ερυθρόλευκη» άμυνα να τους πνίγει. Ο ΜακΚίσικ ήταν εύστοχος στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου, αλλά στο δεύτερο μισό έβρισκε μόνο σίδερο. Για αρχή, όμως, έδωσε προβάδισμα με 31-24, για να αναλάβει δράση ο Σλούκας.

Με τρίποντο διαμόρφωσε το 36-28, με τον ίδιο τρόπο έκανε το 39-30 κι αμέσως μετά το 42-30. Πρόσφερε κα μια ασίστ στον Μπλακ (44-33), ο οποίος επίσης ήταν καλός επιθετικά και βοήθησε την ομάδα του, όμως ο Ολυμπιακός παρουσίασε αρρυθμία στο δεύτερο μισό της περιόδου, επιτρέποντας στον Ερυθρό Αστέρα να τρέξει σερί 8-0 (44-41), για να κλείσει η περίοδος με 1/2 βολές του Σλούκα.

Κάθετη πτώση στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα, όπως και στο ματς με τη Βιλερμπάν. Κάπου χάθηκε η εμπιστοσύνη στο σουτ, η άμυνα ήταν σταθερά απούσα κι η εξέδρα γιόρταζε τη συνύπαρξη με τους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας, κάνοντας τους φιλοξενούμενους να νιώθουν σαν το σπίτι τους.

Ο Βιλντόζα έδωσε το σύνθημα μειώνοντας σε 51-49 και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Παπανικολάου, ο οποίος με 2/2 τρίποντα έκανε τα πράγματα να φαίνονται καλύτερα απ’ ότι ήταν (59-33). Ο Πετρούσεφ έγινε πρωταγωνιστής και με επτά δικούς του πόντους στην τρίτη περίοδο ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με 62-65.

Σε αυτό το διάστημα ο Βεζένκοφ είχε πετύχει δύο πόντους, ο Ολυμπιακός δεν είχε σημείο αναφοράς στην επίθεση και σε τρία λεπτά βρέθηκε στο καναβάτσο, ζαλισμένος από τα χτυπήματα. Στο 63-73 ήχησε ο κόκκινος συναγερμός. Το ματς χάνονταν κι έπρεπε κάποιος να αντιδράσει. Ήταν η ώρα του Λαρεντζάκη.

Άργησε να αντιδράσει ο Ολυμπιακός

Ο «Λάρε» μπήκε στην εξίσωση, με δύο τρίποντα, άμυνες, επιθετικά φάουλ, που κέρδισε. Ο Μπλακ ήταν εξόχως επιδραστικός, αλλά τίποτα δεν έφτανε στους γηπεδούχους. Εκτός όλων των άλλων, ο Ολυμπιακός αδικήθηκε σε καθοριστικές (και μάλλον εύκολες για τους διαιτητές φάσεις), αλλά αυτό ήταν το τελευταίο που έφταιγε.

Στο 67-78 ο Λαρεντζάκης σημείωσε τρίποντο κι ο Μπλακ στη συνέχεια μείωσε με 2/2 βολές σε 75-82. Ο Βιλντόζα σημείωσε απίστευτο τρίποντο και στην επόμενη φάση δεν δόθηκε φάουλ του Λάζιτς στο τρίποντο του Λαρεντζάκη. Ο Σέρβος αποβλήθηκε μετά, με επιθετικό φάουλ.

Με το σκορ στο 79- 82 (Βεζένκοφ), ο Ολυμπιακός είχε άστοχο τρίποντο του Σλούκα και χαμένο φόλοου του Βεζένκοφ, με λιγότερο από δύο λεπτά αγώνα. Στο 1.27’’ σφυρίχτηκε φάουλ – ανακάλυψη στον Παπανικολάου (79-84 Βιλντόζα με 2/2 βολές,), για να μειώσει με τρίποντο ο Λαρεντζάκης (82-84). Σημειώστε πως το καλάθι τού Βεζένκοφ, που προαναφέραμε ήταν το μοναδικό στην τέταρτη περίοδο. Ο ηγέτης των «κόκκινων», πέτυχε από ένα καλάθι σε κάθε δεκάλεπτο στο δεύτερο μισό.

Πήρε την ευθύνη ο Σλούκας, αλλά αστόχησε

Ο Μπλακ με 2/2 βολές μείωσε σε 84-86 στα 48’’. Άστοχο τρίποντο Βιλντόζα, φάουλ του Μίτροβιτς στη διεκδίκηση του ριμπάουντ στον Λαρεντζάκη, που δεν δόθηκε. Ο Σλούκας πήρε την ευθύνη, αλλά έχασε το τρίποντο. Ο Βιλντόζα με 2/2 βολές έκανε το 84-88, ο Σλούκας μείωσε σε 86-88 κι ο Βιλντόζα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 45-41, 62-65, 86-90.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …