Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Μεγάλα παιχνίδια στην 16η αγωνιστική

Euroleague: Μεγάλα παιχνίδια στην 16η αγωνιστική

euroleague 1

Η 16η αγωνιστική ανοίγει με ένα πολύ μεγάλο ισπανικό εμφύλιο. Η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς, Μπασκόνια, υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης,(20:00), σε ένα ματς οπου αναμένεται να… «σπάσουν καρδιές». Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή με ίδιο ρεκόρ (10-5), με αποτέλεσμα το βαθμολογικό διακύβευμα να είναι τεράστιο.

Τα μεγάλα ντέρμπι δεν σταματούν εκεί, καθώς η επόμενη αναμέτρηση είναι μεταξύ Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές, στο Ισραήλ (21:05). Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με την απόδοσή της, ωστόσο και οι δύο ισοβαθμούν στο 8-7 και κάθε αγώνας μεταξύ τους είναι σημαντικός. Η μονομαχία μεταξύ Βασίλιε Μίσιτς και Λορέντζο Μπράουν αναμένεται συγκλονιστική.

Στις 21:30, η Παρτίζαν θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου. Και οι δύο μέχρι στιγμής βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία, ωστόσο ειδικά η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης με δύο σερί νίκες απέναντι σε Εφές και Φενέρ, επομένως θέλει τη νίκη στην έδρα της.

Ταυτόχρονα (21:30), η Αρμάνι Μιλάνο φιλοξενεί τη Βαλένθια, σε ένα ακόμη πολύ απρόβλεπτο ματς.

Οι Ιταλοί είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν, καθώς βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας (5-10) ενώ στόχος ήταν το Final Four, ωστόσο έχουν αναγεννηθεί στα τελευταία δύο ματς και μετρούν σερί νίκες με Ερυθρό στη Σερβία και Μονακό στην Ιταλία.

Οι Ισπανοί, από την άλλη, έχουν κάνει μια αξιόλογη πορεία μέχρι στιγμής, βρίσκονται στο 7-8 και είναι μια πάντα υπολογίσιμη ομάδα.

Το τελευταίο ματς της ημέρας, είναι αυτό μεταξύ Μονακό και Ζαλγκίρις στο Μόντε Κάρλο (22:00). Oι Μονεγάσκοι ισοβαθμούν κι αυτοί στην κορυφή με ρεκόρ 10-5, και θέλουν να βγάλουν αντίδραση μετά την οδυνηρή ήττα στο Μιλάνο.

Απέναντί τους, θα βρούν την πολύ επικίνδυνη ομάδα του Μακσβίτις, η οποία προέρχεται από δύο μεγάλες νίκες με Μπάγερν και Ρεάλ και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το «διπλό» στη Γαλλία, ώστε να πατήσει οκτάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…