Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – Ζαλγκίρις 76-93 (vid)

Βιλερμπάν – Ζαλγκίρις 76-93 (vid)

Η Ζαλγκίρις νίκησε τη Βιλερμπάν

Η Ζαλγκίρις πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Αστρομπάλ.

Το σερί που θέλησε να χτίσει η Βιλερμπάν σταμάτησε γρήγορα, με τη Ζαλγκίρις να της σπάει την έδρα και να την προσγειώνει στη σκληρή πραγματικότητα. Δυο ομάδες, με διαδρομή… μια κρύο, μια ζέστη, που κινούνται κάτω από τα ραντάρ της 8άδας, πάλεψαν για τη νίκη με τους Λιθουανούς να είναι καλύτεροι σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ειδικά στο φινάλε, οι γηπεδούχοι δεν είχαν μυαλό τις επιθέσεις τους, τη στιγμή που οι παίκτες της Ζαλγκίρις τα έκαναν όλα σωστά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με τον Τόμας Ντίσμα να κάνει ματς καριέρας, τον Λεκαβίτσιους να είναι εξαιρετικός επιθετικά, τον Έβανς να κάνει σπουδαίο παιχνίδι, τον Χέις να έχει εξαιρετικά γεμάτη στατιστική, οι Λιθουανοί είχαν απάντηση σε κάθε πρόβλημα, που έβαζαν οι Γάλλοι.

Η τριπλέτα Μάθιους, Νουά και ΝτεΚολό προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα για τη Βιλερμπάν ήταν η αμυντική λειτουργία. Κι από τη στιγμή που άφησαν τη Ζαλγκίρις να βρει ρυθμό, ήταν καταδικασμένοι σε ήττα. Το χειρότερο για την ομάδα του Πάρκερ είναι πως το μπάσκετ αφέλειας, που κατά κανόνα παίζουν, έφερε αρνητικό αποτέλεσμα όχι μόνο ως προς τον νικητή, αλλά κι ως προς τη συνολική διαφορά.

Σκεφτείτε μόνο πως 3.51’’ πριν τη λήξη το σκορ έγινε 76-81 με καλάθι του Φαλ και το τελικό σκορ ήταν 76-93. Η Ζαλγκίρις έτρεξε σερί 12-0, τη στιγμή που η μπάλα «έκαιγε» κι η Βιλερμπάν είχε ελπίδες ακόμα και για τη νίκη. Ο χειρότερος τρόπος για να τελειώσεις μια άσχημη βραδιά.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 46-50, 67-69, 76-93.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …