Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Τίμησε τη 17 Νοέμβρη ο Γκόντας

Τίμησε τη 17 Νοέμβρη ο Γκόντας

Ο Γκόντας κι ο Λιόλιος

Ο Σπύρος Γκόντας θα τους ταράξει στη νομιμότητα…

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Λες και διάλεξε τη μέρα (17 Νοέμβρη) για να θυμίσει ο Σπύρος Γκόντας σε όλους -και πρωτίστως στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο-, ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν νόμοι και πρέπει να τηρούνται. Το σημαντικότερο: Όταν δεν τηρούνται, οφείλουμε να αντιδρούμε.

Ο κ. Γκόντας έστειλε έγγραφη διαμαρτυρία, με τη μορφή εξωδίκου, στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγγέλη Λιόλιο, την οποία κοινοποίησε στους αρμόδιους διαιτητικούς φορείς. Διαμαρτύρεται για τον παράνομο και παράτυπο ορισμό της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Τι λέει ο νόμος

«Η ΚΕΔ στελεχώνεται από μη εν ενεργεία διαιτητές, που υπήρξαν διεθνείς για πέντε τουλάχιστον έτη, ή καθηγητές διαιτησίας κι εάν δεν υπάρχουν τέτοιοι, ή δεν επαρκούν από μη εν ενεργεία διαιτητές, που έχουν ορισθεί σε αγώνες της ανώτατης κατηγορίας για δέκα τουλάχιστον έτη.

Ορίζονται από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του και μπορούν να παυθούν από τη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, με απόφαση των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των μελών της, για ιδιαίτερα σοβαρό λόγο».

Τι λέει ο Γκόντας

Ο πρώην διεθνής διαιτητής υποστηρίζει ότι υπάρχουν έντεκα (11) πρώην Διεθνείς Διαιτητές και δέκα οκτώ (18) καθηγητές διαιτησίας, οι οποίοι προηγούνται των Μπήτη και Μαγγανά. Επί της ουσίας κι αφού διευκρινίζει ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος (κάτι που έκανε κι ο Χάρης Καρακατσούνης), ζητά από τον πρόεδρο της ΕΟΚ να προχωρήσει σε νέα (νομότυπη) αναδιάρθρωση της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Τι θα κάνει ο Λιόλιος

Πλέον ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει δύο επιλογές:

  • Είτε να εφαρμόσει τον νόμο και να αφαιρέσει από την ΚΕΔ/ΕΟΚ τα δύο μέλη, που δεν είναι ούτε πρώην διεθνείς διαιτητές, ούτε καθηγητές διαιτησίας.
  • Είτε να βρεθεί εκτεθειμένος απέναντι όχι μόνο στον Σπύρο Γκόντα, ή τον Χάρη Καρακατσούνη, αλλά όποιον από τους υπόλοιπους 27 ήθελε ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ουσία, όμως, δεν είναι τι θα πράξει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, αλλά ότι λειτουργεί -όπως κι ο προκάτοχός του- υπεράνω νόμων και θεσμών, προσαρμόζοντας τους κανονισμούς κατά το δοκούν. Κι, όμως, βασική αρχή για κάθε θεσμό είναι ο σεβασμός των νόμων, κάτι που όπως φαίνεται (και από το εξώδικο, που παρέλαβε) δεν είναι πρωταρχικό του μέλημα.

Επειδή γνωρίζω όσο λίγοι τα θέματα διαιτησίας, επειδή ξέρω ότι ο Γκόντας δύσκολα κάνει πίσω, θα συμβούλευα τον Λιόλιο να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα το χαρτί που έχει στα χέρια του. Ποιος είμαι εγώ; Ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…