Κεντρική Διεθνή Eurocup Προμηθέας – Αμβούργο 81-77 (vid)

Προμηθέας – Αμβούργο 81-77 (vid)

Ο Προμηθέας νίκησε το Αμβούργο

Τρίτη νίκη ο Προμηθέας στο Eurocup.

Σ’ ένα ματς με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα, ο Προμηθέας επιβλήθηκε δύσκολα του Αμβούργου με 81-77 κι έφτασε έτσι στις τρεις νίκες στη διοργάνωση. Με δίδυμο σκόρερ και περισσότερο πάθος από μυαλό, οι Πατρινοί πήραν αυτό που διαπραγματεύτηκαν κι εντέλει δικαιούνταν, βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα.

Ο Προμηθέας είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, δίχως να διασφαλίζει διαφορά, που να του προσφέρει μαξιλαράκι ασφαλείας. Το Αμβούργο έκλεισε την ψαλίδα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, βρέθηκε να προηγείται και το ματς στην τελευταία περίοδο έγινε γκραν γκινιόλ, με τις ομάδες να παλεύουν για κάθε κατοχή. Αν κάτι βάρυνε προς την ελληνική πλευρά ήταν τα πολλά (κάποια αβίαστα) λάθη των Γερμανών.

Στο τέλος μίλησε ο Προμηθέας

Στα 47’’ με τον Τσάιλντς να ευστοχεί σε 1/2 βολές (μάλιστα, η δεύτερη επαναλήφθηκε), το ματς ήταν ισόπαλο (74-74). Ο Γιανγκ επιχείρησε τρίποντο στα 38.8’’ και του έγινε φάουλ πάνω στην προσπάθεια. Ο κορυφαίος -μαζί με τον Κόντιτ– παίκτης του Προμηθέα δεν λάθεψε κι έδωσε τον αέρα που ήθελε ο Προμηθέας, για να «καθαρίσει το πιάτο του».

Ο Τσαϊρέλης έκλεψε την μπάλα από την επαναφορά (ύστερα από τάιμ άουτ, που είχε καλέσει ο κόουτς Κόρνερ) κι ο Ντάνγκουμπιτς σε κενό γήπεδο κάρφωσε αυτοκρατορικά. Ήταν το 22ο λάθος των Γερμανών κι ο Προμηθέας με μαξιλαράκι ασφαλείας (79-74) έστειλε τον Τσάιλντς να ψάξει πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, που γι’ αυτόν ήταν εφιάλτης.

Αστόχησε και στις δύο (η πρώτη ήταν αέρος αέρος), ο Κόντιτ πέτυχε 1/2 βολές, ο Γούνταρντ πέτυχε καλάθι και το σκορ έγινε 80-77, σ’ ένα ματς δίχως τέλος, στο οποίο έγραψε με 1/2 βολές τον επίλογο ο Γιανγκ.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 45-36, 61-60, 81-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Elite League: Πράξη δεύτερη σε play off και play out

Χωρισμένη στα δύο η αγωνιστική δραστηριότητα της Elite League. Με τρεις αγώνες σήμερα Σάββ…