Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Οκόγε: «Πρόκληση για μένα να αγωνίζομαι στην Ελλάδα»

Οκόγε: «Πρόκληση για μένα να αγωνίζομαι στην Ελλάδα»

okoye

Η Μόνικα Οκόγε μιλά για το ταξίδι της από την Ιαπωνία στην Ελλάδα.

Η Μόνικα Οκόγε παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΟΚ μιλώντας για την Ιαπωνία, για τον λόγο που επέλεξε την Ελευθερία Μοσχάτου, για το ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά και για το πρωτάθλημα της Α1.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε στην ΕΟΚ:

Ήρθε από την μακρινή Ιαπωνία με πολλές περγαμηνές και διακρίσεις. Στα 23 της χρόνια έχει κατακτήσει με την εθνική ομάδα της χώρας της ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και του 2022.

Ο λόγος για την Μόνικα Οκόγε της Ελευθερίας Μοσχάτου που έχει φροντίσει να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στους Έλληνες φιλάθλους. Αναδείχθηκε άλλωστε MVP της 6ης Αγωνιστικής.

Με μητέρα από την Ιαπωνία και πατέρα από την Νιγηρία επέλεξε την Ελλάδα ως τον φετινό σταθμό της καριέρας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της.

«Στην Ιαπωνία δεν υπάρχουν τόσο δυνατά κορμιά. Ήρθα στην Ελλάδα γιατί υπάρχει ανταγωνισμός που θα με βελτιώνει καθημερινά», ήταν τα λόγια της Μονικα Οκόγιε.

Η προσαρμογή όπως η ίδια εξηγεί ήταν σχετικά εύκολη έχοντας βέβαια και την πολύτιμη βοήθεια των συμπαικτριών της. «Μου αρέσει το μέρος που μένω, γιατί είναι πολύ ήσυχο και ασφαλές όσο και στην Ιαπωνία. Ο κόσμος στην Ελλάδα πολύ ευγενικός κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στο μπάσκετ, όμως η επικοινωνία είναι λίγο δύσκολη, αλλά με βοηθούν οι συμπαίκτες μου».

okoye1 1
Οκόγε: «Πρόκληση για μένα να αγωνίζομαι στην Ελλάδα» 4

Όπως κάθε ξένος που έρχεται στην Ελλάδα δεν γίνεται να μην δοκιμάσει σουβλάκι και η Μόνικα Οκόγε δεν αποτελεί εξαίρεση. «Μου αρέσει παρά πολύ το σουβλάκι. Βρίσκομαι πολύ λίγο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, οπότε θα ήθελα να δοκιμάσω περισσότερα και διαφορετικά φαγητά!».

Την καριέρα της συνοδεύουν πολλές επιτυχίες με σπουδαιότερη το ασημένιο μετάλλιο στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Τόκιο. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια από τις πιο σημαντικές εμπειρίες της ζωής μου. Επειδή κέρδισα ένα μετάλλιο βρίσκομαι τώρα στην Ελλάδα! Το να παίζω σε ένα πρωτάθλημα της Ευρώπης είναι για μένα πρόκληση».

okoye
Οκόγε: «Πρόκληση για μένα να αγωνίζομαι στην Ελλάδα» 5

Η μεταγραφή της στην Ελλάδα έκανε αίσθηση με την ίδια να εξηγεί πώς έκανε την επιλογή… «Το έψαξα αρκετά γιατί πολλοί Ιάπωνες αμφισβητούν τις ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, αυτό που με έκανε να αποφασίσω να έρθω στην Ελευθερία Μοσχάτου ήταν εκείνο που μου είπαν από τη διοίκηση όταν μίλησα μαζί τους μέσω zoom. Πιστεύουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ότι η καριέρα μου στην Ελευθερία θα απογειωθεί. Ήθελα να αγωνιστώ στην Ευρώπη και κυρίως με έναν τέτοιο προπονητή όπως ο Μάριος Δεσποτάκης».

Στην Ελλάδα βρίσκεται περίπου έναν μήνα και δεν έχει ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Υπόσχεται όμως ότι θα κάνει τα πάντα για την Ελευθερία Μοσχάτου. «Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το πρωτάθλημα ακόμη διότι βρίσκομαι πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Αγαπώ αυτή την ομάδα και θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για εκείνη!»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: «Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών»

Ενός λεπτού σιγή θα διατηρηθεί σε όλους τους αγώνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων, για τα θύμα…