Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Ζαλγκίρις Κάουνας 93-73 (vid)

Μπασκόνια – Ζαλγκίρις Κάουνας 93-73 (vid)

Μπασκόνια - Ζαλγκίρις

Κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη η Μπασκόνια.

Στις νίκες επέστρεψε η Μπασκόνια ύστερα από δύο σερί ήττες. Οι Βάσκοι φιλοξένησαν τη Ζαλγκίρις Κάουνας και με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο επικράτησαν με 93-73. Οι Λιθουανοί άντεξαν για ένα ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Ντάριους Τόμπσον ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Ο παίκτης της Μπασκόνια τέλειωσε το ματς, έχοντας 19 πόντους και 5 ασίστ κι ήταν αυτός, που ηγήθηκε επιθετικά των γηπεδούχων. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Κοστέλο (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Χένρι (15 πόντοι, 4 ασίστ) και Μαρίνκοβιτς (14 πόντοι). Για τη Ζαλγκίρις, ξεχώρισαν οι Ουλανόβας (18 πόντοι) και Έβανς (17 πόντοι),

Πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Η Ζαλγκίρις ήταν εξαιρετική σε άμυνα κι επίθεση και δυσκόλεψε αρκετά τους Βάσκους. Μάλιστα, στο ημίχρονο πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους και έχοντας μία διαφορά της τάξεως των δύο πόντων (42-44).

Στο δεύτερο μέρος η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της Μπασκόνια. Οι γηπεδούχοι σιγά σιγά επέβαλαν τον ρυθμό τους, πάτησαν το πόδι στο γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ. Η Ζαλγκίρις δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, με την Μπασκόνια τελικά να επικρατεί με 93-73.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-44, 64-58, 93-73.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…