Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Ήταν must win παιχνίδι και τα καταφέραμε»

Μπαρτζώκας: «Ήταν must win παιχνίδι και τα καταφέραμε»

Γιώργος Μπαρτζώκας

Στην ανταγωνιστική Euroleague έδωσε έμφαση ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη, αλλά επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ με 86-76. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στον ανταγωνισμό που έχει η Euroleague φέτος, ενώ υπογράμμισε πως η σημερινή νίκη ήταν must win για την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Ήταν must win παιχνίδι για εμάς και τα καταφέραμε. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ σκληρή και δύσκολη ομάδα. Η Άλμπα είναι πολύ καλή στο transition και επιτείθεται με κάθε παίκτη μετά από καλάθι. Επιστρέψαμε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Τετάρτης και έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μετά το παιχνίδι της Τρίτης. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια γιατί το παιχνίδι απαιτούσε μεγάλη ενέργεια. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα. Για την Άλμπα ήταν η 7η σερί ήττα, αλλά έπρεπε να σπαταλήσουμε πολλή ενέργεια για να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε διανύσει το 1/3 της διοργάνωσης και έχουμε ένα πολύ καλό ρεκόρ και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για το αν η φετινή Euroleague είναι και πιο ανταγωνιστική: «Και στα 3 παιχνίδια έχουμε διαφορά 8, 16 και 11 πόντων. Και δεν διαχειριζόμαστε σωστά το παιχνίδι για να το κλείσουμε. Παίζει και ο αντίπαλος όμως. Το ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Βίρτους ήταν έκπληξη; Όχι σε καμία περίπτωση. Ο τελευταίος της βαθμολογίας μπορεί να κερδίσει εύκολα διεκδικητές της διοργάνωσης. Γι αυτό όλοι χάνουν και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Αυτό θέλει πνευματική προετοιμασία. Αυτό κάποιες φορές δεν φτάνει. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …