Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Λαύριο – Περιστέρι: Τι λένε οι αριθμοί

Λαύριο – Περιστέρι: Τι λένε οι αριθμοί

95EE1E07 4FFD 4DD5 98D2 582B4AFD31AD jpeg

Μάχη στο Λαύριο – Αναλυτικά οι αριθμοί.

Το Λαύριο υποδέχεται το Περιστέρι για την (26/11) για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και ο ΕΣΑΚΕ μας δίνει τους αριθμούς των δυο ομάδων.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Με δύο αγώνες θα ανοίξει σήμερα  (26/11) η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Basket League που θα μοιραστεί σε τρεις μέρες.

Στο Λαύριο θα γίνει ο πρώτος από αυτούς (16:00, ΕΡΤ3), με την τοπική ομάδα να υποδέχεται το Περιστέρι bwin.

Το Λαύριο Megabolt παραμένει χωρίς νίκη έπειτα από έξι αγωνιστικές προερχόμενο από την εκτός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Από την άλλη πλευρά, το Περιστέρι bwin με τέσσερις νίκες σε έξι ματς είναι πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Το Λαύριο Megabolt βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρη θέση, αφού για πρώτη φορά έχασε και τα έξι πρώτα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Η επίθεση μοιάζει να είναι το βασικότερο πρόβλημα του, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι σε κανένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του δεν ξεπέρασε τους 70 πόντους.

Το Περιστέρι bwin μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό εκτός και την ΑΕΚ εντός έδρας, «έτρεξε» ένα σερί τριών νικών έχοντας μέσο όρο 90,33 πόντων στην επίθεση. Είναι κάτι που δεν κατάφερε να κάνει πέρυσι σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος αφού σημείωσε δύο φορές από δύο διαδοχικές νίκες, 14 και 20 Νοεμβρίου 2021 κόντρα σε Λάρισα και Απόλλωνα, 16 και 23 Ιανουαρίου κόντρα σε ΑΕΚ και Λαύριο Megabolt.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε κατάσταση απόλυτης ισορροπίας βρίσκονται οι δύο ομάδες ως προς τη μεταξύ τους ιστορία στην Basket League αφού από την περίοδο 2018-19, όταν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε αυτήν αφού νίκησαν από τρεις φορές εντός και μία εκτός έδρας. Το στοιχείο που ενώνει τα τέσσερα παιχνίδια τους στο Λαύριο είναι ότι όλα κρίθηκαν με διψήφιες διαφορές και όχι μικρότερη των 14 πόντων.

Το Λαύριο Megabolt νίκησε στα τρία πρώτα παιχνίδια στα οποία υποδέχτηκε το Περιστέρι bwin που όμως σημείωσε το μοναδικό διπλό του στο ματς της περσινής σεζόν. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής όταν επικράτησε με 75-52 (Δημήτρης Κακλαμανάκης 13π, 5/6δ, Αλέξανδρος Νικολαίδης 8π, 5ρ, 5ασ, 2κλ. – Τόμας Γκιέλο 14π, 4/5τρ, Βασίλης Χρηστίδης 12π, 10ρ.).

Οι συνολικοί αριθμοί των αγώνων του Λαυρίου Megabolt με το Περιστέρι bwin…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Λαύριο Megabolt – Περιστέρι bwin 4-4

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
Λαύριο Megabolt – Περιστέρι bwin 3-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ 
2018-19: Λαύριο Megabolt – Περιστέρι bwin 83-55

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ 
2020-21: Λαύριο Megabolt – Περιστέρι bwin 87-71 (Ο Βασίλης Μουράτος είχε 17 πόντους για το Λαύριο Megabolt).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

4EC6139D DA4C 403F 9DE5 DF709508B10C

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Ο Πέτρος Γερομιχαλός απέχει εννιά πόντους από τους 700 ενώ το επόμενο λάθος που θα κάνει, θα είναι το 100ό του στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Αρ Τζέι Κόουλ είναι ο πρώτος σκόρερ (90), ο πρώτος πασέρ (20) και πρώτος σε κερδισμένα φάουλ (30) μεταξύ των παικτών του Λαυρίου Megabolt.

* Ο Σάβιον Φλαγκ πήρε 18 από τα 45 (40%) των επιθετικών ριμπάουντ του Λαυρίου Megabolt στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

* Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης μετράει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με τρία εύστοχα δίποντα. Εκτέλεσε ως τώρα με 61,9% στα δίποντα αλλά 11,54% στα τρίποντα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη κάνει 12,83 λάθη ανά αγώνα, επίδοση που είναι η τέταρτη μικρότερη μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας.

– Το Λαύριο Megabolt έχει τα αρνητικά ρεκόρ περιόδου στην επίθεση με τους 54 πόντους και τα 10 εύστοχα δίποντα που σημείωσε την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Απόλλωνα, ματς στο οποίο σημείωσε και τη μικρότερη επίδοση ranking της σεζόν (49).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

* Ένα από τα πιο ξεχωριστά παιχνίδια της καριέρας του Λεωνίδα Κασελάκη θα είναι αυτό του Σαββάτου αφού θα είναι το 300ό του στην Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ που θα γίνει ο 52ος που θα φτάσει σε αυτό το επίτευγμα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, έκανε ντεμπούτο στις 24 Οκτωβρίου 2009 με τον Ηλυσιακό (Κολοσσός H Hotels-Ηλυσιακός 75-68).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μάρκους Ντένμον είναι ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος μετρώντας 134 πόντους. Το Περιστέρι bwin ανέδειξε δύο φορές στην ιστορία του στην κατηγορία τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος και μάλιστα συνεχόμενες. Ήταν ο Αλφόνσο Φορντ που κέρδισε αυτόν τον τίτλο τόσο στην περίοδο 1999-2000 όσο και στην περίοδο 2000-01.

* Ο Δημήτρης Μωραίτης είχε 2+ ασίστ στα έξι παιχνίδια του Περιστερίου bwin στο φετινό Πρωτάθλημα και το συνολικό σερί του έφτασε στα 13 παιχνίδια.

* Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με 11+ πόντους, 3+ εύστοχα δίποντα, 5+ ριμπάουντ και 13+ ranking συμπλήρωσε ο Μίρο Μπίλαν.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κρατάει τις κορυφαίες επιδόσεις περισσότερων εύστοχων διπόντων (29), συνολικών ριμπάουντ (49) και περισσότερων πόντων από αιφνιδιασμούς (27), επιθετικά ριμπάουντ (23) και τα λάθη αντιπάλου (23), όλες από το ματς κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

– Υπήρξαν δύο ως τώρα, περιπτώσεις ομάδων που παρουσίασαν έναν μόνο παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων και η μία ήταν από τους «κυανοκίτρινους» στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …