Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΕΟΚ: Ακριβό μου βίντεο, ακριβή δικαιοσύνη

ΕΟΚ: Ακριβό μου βίντεο, ακριβή δικαιοσύνη

Κοστίζει το βίντεο στην ΕΟΚ

ΕΟΚ: Ή αλλιώς είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε.

Θέλεις δικαιοσύνη; Έχουμε. Θέλεις τεχνολογία; Έχουμε. Εμείς (η ΕΟΚ, δηλαδή) τα έχουμε όλα. Εσύ έχεις λεφτά να πληρώσεις; Γιατί στον όμορφο κόσμο της διοίκησης του Βαγγέλη Λιόλιου, όλα (ακόμα κι η απονομή δεύτερου βαθμού δικαιοσύνης) έχουν κόστος. Τίποτα δεν είναι δωρεάν.

Εμείς δεν γράφουμε τίποτα στην τύχη. Μόλις προχθές (3/11), με αριθμό πρωτοκόλλου 5952 και υπογραφή τού Γενικού Διευθυντή της ΕΟΚ, Ντίνου Σβερκούνου , έφυγε έγγραφο προς όλα τα ενδιαφερόμενα σωματεία. Αξιολογήσαμε και παρουσιάζουμε δύο στοιχεία.

Στην ΕΟΚ πληρώνεις τον παρατηρητή διαιτησίας

Οι διαιτητές αποδίδουν δικαιοσύνη στους αγώνες. Είναι ο πρώτος βαθμό δικαιοσύνης. Αλλά κι οι κρίνοντες κρίνονται. Όχι από εμάς, αλλά από τους παρατηρητές διαιτησίας. Γι’ αυτό υπάρχουν, αλλά για να πάνε στο γήπεδο, πρέπει να πληρώσεις ηλίθιε παράγοντα. Αντιγράφουμε από την επιστολή της ΕΟΚ:

«Κάθε σωματείο διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα στην ΚΕΔ/ΕΟΚ για ορισμό παρατηρητή διαιτησίας. Το ανωτέρω αίτημα, εφόσον γίνει δεκτό από την ΚΕΔ/ΕΟΚ και οριστεί παρατηρητής διαιτησίας, τότε το αιτούν σωματείο θα καταβάλει την αμοιβή του παρατηρητή, η οποία θα ανέρχεται στο ποσόν της αμοιβής του διαιτητή, πλέον οδοιπορικών εξόδων. Η αμοιβή και τα οδοιπορικά έξοδα θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα στον κομισάριο της αναμέτρηση».

Κατάλαβες βλάκα; Θέλεις παρατηρητή διαιτησίας; Θα πληρώσεις οδοιπορικά και αμοιβή, για να νιώθουν οι διαιτητές ότι κάποιος υπάρχει στην εξέδρα, που έχει μάτια μόνο γι’ αυτούς, και να είναι πιο προσεκτικοί. Αλλά γιατί να… παραγγείλεις παρατηρητή, αφού έχεις το βίντεο.

Σιγά ρε πληβείε, που θα σπαταλήσουμε χρόνο για σένα

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Επειδή τώρα ο πάσα ένας πληβείος έχει στη διάθεσή του βίντεο, θα το στέλνει και θα ξοδεύει τον χρόνο των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ; Παλαβώσατε; Αν θέλετε να δουν το βίντεο οι πεφωτισμένοι της Κεντρικής Επιτροπής, θα πληρώσετε. Αντιγράφουμε από την επιστολή της ΕΟΚ:

«Σε περίπτωση που οποιοδήποτε σωματείο θεωρήσει ότι οι διαιτητές δεν είχαν καλή απόδοση, είναι δυνατόν μετά τη λήψη του αγώνα, να υποβληθεί αίτημα στην ΚΕΔ/ΕΟΚ για έλεγχο του βίντεο του αγώνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιολόγηση είναι η ύπαρξη του βίντεο του αγώνα, άλλως η ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν δύναται να επιληφθεί. Η απόδοση των διαιτητών θα ελέγχεται από παρατηρητή διαιτησίας και το αιτούν σωματείο θα ενημερώνεται. Το παράβολο αξιολόγησης μέσω βίντεο (100 ευρώ) θα βαρύνει το σωματείο και θα κατατίθεται στον λογαριασμό της ΕΟΚ».

Μισές δουλειές κάνετε Ντίνο

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν, αλλά 100 ευρώ για να καθίσουν ολόκληρα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ να δουν βίντεο, είναι λίγα. Μην πω ότι είναι και προσβολή για τον θεσμό. Εγώ στη θέση του Ντίνου (του Σβερκούνου) θα έλεγα στα σωματεία της ΕΟΚ:

«Ακούστε, μάγκες, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Για να δούμε το βίντεό σας, θα σκάσετε 100 ευρώ, θα παραγγείλετε σούσι (όχι μόνο california, θα βάλετε και maki, και nigiri –κατά προτίμηση με τόνο-, ρίχτε κι ένα edamame, να περνά η ώρα) κι όχι από τα φτηνά. Ένα καλό κρασί, αν μπορείτε κι ένα γλυκό από τον Βάρσο, γιατί το σούσι δεν είναι για χόρταση, και τότε να ασχοληθούμε μαζί σας». Όλα εγώ πχια…

Όπως αντιλαμβάνεστε, τίποτα δεν είναι δωρεάν στη νέα εποχή της ΕΟΚ. Για να βρεις το δίκιο σου πρέπει να πληρώσεις. Θα πείτε «ολόκληρο σωματείο, δεν έχει 100 ευρώ;». Δεν είναι μόνο η τιμή. Είναι και η τιμή, γιατί είναι πρόκληση να πληρώνεις, για κάτι που έπρεπε να είναι αυτονόητο. Κάποιοι, κάπως, με έξοδα της Ομοσπονδίας, έπρεπε να βλέπουν τα βίντεο, όχι κατ’ έγκληση, αλλά αυτεπάγγελτα.

Αντί επιλόγου: Δεν ξέρω σε ποιους αναφερόσουν Βαγγέλη Λιόλιο, στη συνάντηση με τις Ενώσεις, αλλά για μένα είναι τίτλος τιμής να είμαι μεταξύ αυτών που δεν πληρώνονται από σένα και σου ασκούν κριτική. Τώρα τα περί «λαμόγιων», κοίταξε δίπλα σου, θα βρεις πολλά. Από αυτά που πληρώνονται για να σιωπούν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…