Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΔΕΚΑ-Ολυμπιακός 75-82: Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2/2 στο Rising Stars

ΔΕΚΑ-Ολυμπιακός 75-82: Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2/2 στο Rising Stars

deka olympiakos rising stars

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τη ΔΕΚΑ, καθώς επικράτησε με 82-75 και έκανε το 2/2 στο Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική στη Θεσσαλονίκη. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Αρκετοί θεατές και πάλι στο Κλειστό γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη» είδαν ωραίο μπάσκετ από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί χάρη στην ικανότητά των παικτών στα ριμπάουντ και σε καλύτερες επιλογές στις κρίσιμες στιγμές. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 24-24, όμως οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν με εύστοχα τρίποντα να πάρουν μια μικρή διαφορά, που διατήρησαν ως το τέλος του 20λεπτου (43-49).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η μάχη συνεχίστηκε, η ΔΕΚΑ προσπαθούσε με τον Λιοτόπουλο κυρίως να φτάσει στο σκορ, αλλά δεν έφτανε μέχρι τέλους η προσπάθεια των παικτών του Ιωσήφ Νικολαϊδη και το επιμέρους 18-18, κράτησε τον Ολυμπιακό μπροστά. Λίγο πριν το τέλος ο Βογιατζής της ΔΕΚΑ είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο σε μια αμυντική του προσπάθεια και αποχώρησε απ’ τον αγώνα.

Τα τελευταία δέκα λεπτά χαρακτηρίστηκαν από σπουδαίες ενέργειες εκατέρωθεν, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που δεν πανικοβλήθηκαν απ’ το pressing της ΔΕΚΑ και κράτησαν μέχρι τέλους τη νίκη με 75-82.

Διαιτητές: Σελεβός, Κωνσταντινέλλης, Κασούμης

Δεκάλεπτα: 24-24, 43-49, 61-67, 75-82
ΔΕΚΑ (Νικολαϊδης-Χατζηβρέττας): Πούντος 9, Βογιατζής 12, Καπετάκης 13(3), Στράντζαλης, Κεραμιτσόπουλος, Πατρίκης 19, Μουτάφης, Καπαγερόπουλος, Λιοτόπουλος 22 (1).
Ολυμπιακός (Τσαλδάρης-Λιάλιος): Παζιωτόπουλος 8(2), Μαυραντζώτου 19(1), Αλέξης 7(1), Κουζούτκας 7(1), Λαμπρόπουλος 4, Σπάρταλης 16, Σαλταρίκος, Σαπλαούρας, Σεγούρα, 15(1), Σωτηρόπουλος, Γιακάι, Παπασταύρου 6(2).

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…