Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Ερυθρός Αστέρας 84-88 (vid)

Άλμπα – Ερυθρός Αστέρας 84-88 (vid)

Άλμπα - Ερυθρός Αστέρας, Βιλντόζα

Άλλη ομάδα με τον Ιβάνοβιτς ο Ερυθρός Αστέρας.

Λένε πως στα… υπόγεια είναι η θέα κι όσον αφορά στη συγκεκριμένη (ως τώρα) αγωνιστική, το πιο δραματικό κι όμορφο παιχνίδι έγινε στο Βερολίνο. Χρειάστηκε η παράταση για να φύγει νικητής ο Ερυθρός Αστέρας (84-88), σ’ ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Αυτό που πλέον μπορεί να πει κανείς, είναι πως ο ερχομός του Ιβάνοβιτς άλλαξε τα πάντα στους «ερυθρόλευκους». Είναι νωρίς να κριθεί, η μεθοδολογία του (πολύωρες προπονήσεις) είναι ξεπερασμένη κι ενδεχομένως απαράδεκτη, αλλά τα αποτελέσματα για την ώρα τον δικαιώνουν.

Οι Γερμανοί είχαν τον Σμιθ σε σπουδαία βραδιά, ο Σίκμα έκανε ένα από τα γνωστά γεμάτα (ως προς τη στατιστική κι όχι μόνο) παιχνίδια του, βοήθησαν Λάμερς και Ζούσμαν, όμως στο τέλος η… σούμα δεν βγήκε.

Ο Ερυθρός Αστέρας καθοδηγήθηκε από έναν συγκλονιστικό Βιλντόζα, που σταμάτησε στους 21 πόντους, τους οποίους… γαρνίρισε και με 4 ασίστ. Εξαιρετικός κι οικονομικότατος ο Μίτροβιτς των 15 πόντων με μόλις δύο άστοχα σουτ, ενώ καθοριστικός -αν και τρομερά άστοχος- ήταν κι ο Νέντοβιτς των 17 πόντων. Αναφορά στο φύλλο αγώνα ήταν ο Χασάν Μάρτιν, που έπαιξε μόλις 8.07 και πέτυχε ένα καλάθι.

Οι Γερμανοί είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το ματς, καθώς 3.33 λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας είχαν προβάδισμα επτά πόντων (με βολές του Λάμερς). Ο Νεμάνια μείωσε σε 72-67, ο Μίτροβιτς με γκολ + φάουλ σε 72-70 (ασίστ του Βιλντόζα), ενώ δύο λεπτά πριν τη λήξη ο Λάμερς έδωσε ξανά απόσταση δύο σουτ (74-70).

Ο Ερυθρός Αστέρας απάντησε με τον Μίτροβιτς κι 1.22’’ πριν τη λήξη ο Βιλντόζα με τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του (74-75). Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Ζούσμαν με 1/2 βολές έφερε το ματς στα ίσα κι ο Σμιθ σε νεκρό χρόνο πέταξε την μπάλα, αλλά το ματς πήγε στην παράταση, όπου επικράτησε ο Ερυθρός Αστέρας. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι έβρισκαν έκφραση μόνο από τη γραμμή των βολών, όπου δεν ήταν καλοί.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-37, 57-55, 75-75, 84-88.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…