Κεντρική NBA Αίζακ Χάμφρις: «Έφτασα ένα βήμα από την αυτοκτονία»
NBA

Αίζακ Χάμφρις: «Έφτασα ένα βήμα από την αυτοκτονία»

maxresdefault 1 2

Ο Αίζακ Χάμφρις, με θητεία στο ΝΒΑ και την G-League, αποκάλυψε ότι είναι γκέι και έγινε μόλις ο δεύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο που κάνει αυτή την κίνηση, μετά τον Τζέισον Κόλινς, το 2013.

Ο 24χρονος δεν μπορούσε άλλο να κρύβεται και να λέει ψέματα, μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, ενώ αποφάσισε να μαζέψει τους συμπαίκτες του στη Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ και να τους ανακοινώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τόνισε, μάλιστα, ότι έφτασε ένα βήμα από την αυτοκτονία.

Διαβάστε την συνέντευξη του:

«Θα είναι μία από τις πιο δύσκολες συζητήσεις που έχω κάνει στη ζωή μου. Αλλά η ζωή αφορά στο να κάνεις δύσκολα πράγματα και να μαθαίνεις από αυτά, κάνοντας τη διαφορά, οπότε αντέξτε μαζί μου.

Θέλω να σας πω κάποια πράγματα για εμένα και το μέλλον μου. Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα σε ένα σκοτεινό σημείο. Δεν μπορούσα να είμαι αυτός που είμαι και προσπάθησα να αφαιρέσω τη ζωή μου.

Και ο κυριότερος λόγος ήταν επειδή αντιμετώπιζα προβλήματα με τη σεξουαλικότητά μου και να αποδεχθώ ότι είμαι ομοφυλόφιλος.

Μισούσα τον εαυτό μου, ήμουν αηδιασμένος και πίστευα ότι δεν μπορώ να είμαι τέτοιο άτομο σε αυτό το περιβάλλον. Και μόνο όταν βρέθηκα σε μία κοινότητα γεμάτη χαρά και ζωή που με ξύπνησε.

Τότε, όμως, υπήρχε το ερωτηματικό το πώς θα παραμείνω παίκτης και θα πάω σε ομάδα. Όταν αποφάσισα ότι δεν θέλω να κρύβομαι θα μιλήσω δημόσια και θα σιγουρευτώ ότι ο κόσμος ξέρει πως μπορείς να ζεις και δεν πρέπει να κρύβεσαι επειδή είσαι αθλητής.

Εμείς ως επαγγελματίες αθλητής έχουμε ευθύνη να δίνουμε το παράδειγμα στον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν ξέρουν πώς να σηκωθούν και να υπάρχουν. Και ξέρω αυτό το συναίσθημα και θέλω να τους εκπροσωπήσω. Αυτός είναι ο στόχος μου, να ξέρει ο κόσμος ότι μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις.

Μπορείς να είσαι παίκτης και gay, σπουδαίος μπασκετμπολίστας και να είσαι gay. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και δεν έχει σχέση η σεξουαλικότητά σου σε αυτό που μπορείς να γίνεις.

Θέλω να είμαι απλώς ο εαυτός μου. Ανακάλυψα ότι αυτός είναι ο στόχος μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…