Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα 73-72 (vid)

Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα 73-72 (vid)

Η Ζαλγκίρις νίκησε την Μπαρτσελόνα

Η Ζαλγκίρις πλήγωσε τον… αγαπημένο της.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην ευτυχία και τη δυστυχία; Να έχει την τελευταία επίθεση ο… Σλούκας, ή ο Σατοράνσκι. Χθες, ο διεθνής πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού δεν φοβήθηκε τον Ταβάρες κι οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, πριν από λίγο ο Σατοράνσκι φοβήθηκε να πάρει την ευθύνη του τελευταίου σουτ κι η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις (73-72).

Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Έβανς ήταν επιδραστικός στο επιθετικό παιχνίδι της Ζαλγκίρις, που είχε πλουραλισμό. Ο Σμιτς τα πήγε μια χαρά (σαν να… χρωστούσε κάτι), ο Ουλάνοβας συμπλήρωσε το τρίγωνο των σκόρερ, που δεν κατάφερε να σταματήσει η καταλανική άμυνα.

Φοβήθηκε ο Σατοράνσκι, νίκησε η Ζαλγκίρις

Στην αντίπερα όχθη, υπήρχαν περισσότεροι παίκτες στην εξίσωση. Βέσελι, Σανλί, Λαπροβίτολα, Χίγκινς, Γιακουμπάιτις κι ο μοιραίος Σατοράνσκι ήταν ή διψήφιοι, ή κοντά στους 10 πόντους, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να πάρει τη νίκη η Μπαρτσελόνα. Η Ζαλγκίρις είχε πιο καθαρές επιλογές, όμως όλα κρίθηκαν στο σουτ. Ή μάλλον στην απροθυμία του Σατοράνσκι να πάρει την ευθύνη.

Στη γωνία, αμαρκάριστος, μπορούσε να εκτελέσει και να κρίνει τον αγώνα, όμως δίστασε, έκανε… προσποίηση στον εαυτό του, δίνοντας τον χρόνο στην άμυνα της Ζαλγκίρις να αντιδράσει, να τον κλείσει κι εντέλει να μην σουτάρει ποτέ. Κι όπως έλεγαν και παλιότερα «αν φοβάσαι τη φωτιά, δεν μπαίνεις στην κουζίνα».

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 44-35, 55-56, 73-72.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…