Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – Βιλερμπάν 76-77 (vid)

Βαλένθια – Βιλερμπάν 76-77 (vid)

Δραπέτευσε με νίκη η Βιλερμπάν

Με τον Μάθιους να βάζει την τελευταία πινελιά, η Βιλερμπάν νίκησε τη Βαλένθια.

Ένα ματς που… πήγε κι ήρθε και στο τέλος κρίθηκε από μια απόφαση των διαιτητών, η οποία μοιάζει να είναι σωστή, αλλά ήταν συνάμα πολύ σκληρή. Η Βιλερμπάν με ηγέτη τον ΝτεΚολό έφτασε στη νίκη, με τον πιο περίεργο τρόπο, που μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Η Βαλένθια από το πρώτο δεκάλεπτο -με τη σωστή άμυνα και την αποτελεσματική της επίθεση- «έχτισε« μια διαφορά, που έμοιαζε να είναι… μαξιλαράκι ασφαλείας, με +11 (27-16). Η Βιλερμπάν προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στη 2η περίοδο, δημιουργώντας ένα επιμέρους 14-8, με αποτέλεσμα να πάει στ’ αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι, σε μια αναμέτρηση, που ήταν ανοιχτή (42-38).

Με τις άμυνες να… απουσιάζουν, η διαφορά στην 3η περίοδο έφτασε σε διψήφιο αριθμό (38-48), με τη Βαλένθια να κάνει την ανατροπή και φέρνει το ματς στο σουτ +3(59-62), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε «θρίλερ» διαρκείας. Η (ουσιαστικά) τελευταία φάση του αγώνα ήταν αυτή που καθόρισε τον νικητή. Ο Τζάρεντ Χάρπερ, μόλις 2.” πριν το φινάλε επιχείρησε τρίποντο νίκης, ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο. Οι διαιτητές είδαν ότι άπλωσε επιτηδευμένα το πόδι του, το έβγαλε εκτός κανονικής θέσης, και τον τιμώρησαν με φάουλ. Θεώρησαν μάλιστα ότι είχε φύγει η μπάλα από τα χέρια του κι έτσι ο Γιόνα Μάθιους με 1/2 βολές, έδωσε τη νίκη στους Γάλλους.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 38-42, 59-62, 76-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…