Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Το πρώτο double-double του Ρένφρο

Το πρώτο double-double του Ρένφρο

Νέιτ Ρένφρο

Νέο ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Νέιτ Ρένφρο!

Ο Νέιτ Ρένφρο στη χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας του κατάφερε να πετύχει το πρώτο του «double-double» σε 10 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, Ήταν φυσικό να το χαρεί και να… συζητηθεί. Ο ΕΣΑΚΕ φρόντισε να κάνει σχετική αναφορά:

«Ο Νέιτ Ρένφρο έκανε εξαιρετική δουλειά για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα στο Λαύριο, σημειώνοντας το πρώτο του double-double σε 10 ματς της Basket League, με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ. Η επίδοση του Ρένφρο, μάλιστα, στα ριμπάουντ είναι η κορυφαία του, αφού είχε 11 στο ματς της 26ης αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ.

Το double-double του σέντερ του ΠΑΟΚ, που ήταν κατά σειρά το 16ο της φετινής Basket League, ήταν το πρώτο που συνδυάστηκε με τουλάχιστον μία ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα (1ασ, 2κλ, 2κοψ.).

Εντυπωσιάζει ο Ρένφρο

Ο Ρένφρο είχε για τρίτη φορά στα 10 παιχνίδια του στην κατηγορία, απόλυτη ευστοχία στα δίποντα, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση του, αφού είχε 5/5, ισοφαρίζοντας και το ρεκόρ περιόδου αφού την ίδια σημείωσαν στις πρώτες αγωνιστικές ο Γιώργος Παπαγιάννης (1η), ο Νίκος Αρσενόπουλος (2η) και ο Νταντέ Χόκινς (2η).

Το πιο εντυπωσιακό για τον Ρένφρο είναι ότι στις τρεις αγωνιστικές έχει 13/15 (86,67%) και μετράει πλέον συνολικά 33/40 δίποντα (82,5%) στην παρουσία του στην Basket League. Ο 26χρονος σέντερ είχε εννιά ριμπάουντ στην άμυνα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της φετινής Basket League, αφού στην ίδια επίδοση έφτασαν δύο παίκτες της Καρδίτσας, ο Τζιμ Μπεχάιμ στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ και χθες ο Τζάβιν Ντελόριερ στην Πάτρα.

Στατιστικά, το παιχνίδι στο Λαύριο ήταν το καλύτερο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού είχε 24 ranking ενώ στην περασμένη σεζόν είχε δύο φορές από 21 (εκτός με τον Κολοσσό και εντός έδρας με την ΑΕΚ).

Πέραν των όσων κατάφερε ο Ρένφρο…

  • Ο Άρης Λυκογιάννης με το 254ο παιχνίδι του στους πάγκους της κατηγορίας, «σκαρφάλωσε» μία θέση στη σχετική λίστας του πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξεπέρασε κατά έναν αγώνα τον Κώστα Πετρόπουλο και είναι πλέον 18ος.
  • Με τους οκτώ πόντους που είχε στο Λαύριο, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έγινε 11ος στην ιστορία του ΠΑΟΚ από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-’64) και 3ος στα χρόνια της Basket League (από το 1992-93) που έφτασε τους 1.800.
  • Ο Χρήστος Σαλούστρος που είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη του «δικέφαλου», μέτρησε 3/6 τρίποντα και με αυτά έφτασε και ξεπέρασε τα 150 εύστοχα σε 235 αγώνες στην Basket League. Έχει συνολικά 152/485 (31,34%). Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε τη 12η φετινή επίδοση 13+ πόντων και την 6η επίδοση 7+ριμπάουντ χωρίς λάθος.
  • Ο Τζέιλεν Ράιλι είχε 0/9 σουτ εντός πεδιάς, αλλά ευστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα, κρίνοντας το παιχνίδι. Έχοντας πάντως 2/8 τρίποντα μπήκε για δεύτερη φορά στη λίστα των παικτών που είχαν τουλάχιστον έξι άστοχα σουτ από την περίμετρο, αφού «έγραψε» 0/6 στο ντέρμπι με τον Άρη.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…