Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μονακό 76-81 (vid)

Ολυμπιακός – Μονακό 76-81 (vid)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μονακό

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα.

Άνευρος, άστοχος κι ανασφαλής ήταν στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός και παρότι μπήκε πρώτος στο σκοράρισμα (2-0 με τον Βεζένκοφ), βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικά κεφάτο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος πέτυχε με 2/2 τρίποντα και 3/3 βολές τους 9 πόντους της Μονακό. Το 8-9 διαμορφώθηκε με 6 πόντους του Ουόακπ, που ήταν το… αντίπαλο δέος.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός από την περίμετρο (0/6 τρίποντα), οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 11-15, πριν ο Βεζένκοφ πετύχει (στο 6.10’’) το πρώτο «ερυθρόλευκο» τρίποντο. Τα ποσοστά συνέχισαν να είναι χαμηλά, η πρώτη περίοδος τέλειωσε με το σκορ στο 16-17 κι ήταν καλό, που ο Ολυμπιακός δεν αναγκάστηκε να κυνηγά στο σκορ.
Η αστοχία συνεχίστηκε, ο Οκόμπο πήρε τη σκυτάλη κι ο Βεζένκοφ με τρίποντο μείωσε σε 23-24. Ο Ολυμπιακός είχε 2/10 τρίποντα, ή –με μια άλλη ανάγνωση- όλοι πλην Σάσα είχαν 0/8! Το ΣΕΦ προσπαθούσε να… ανάψει κι έλειπε μια σπίθα.

Κορυφαίος ο ΜακΚίσικ

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ βάλθηκε να ανάψει τη σπίθα και παρότι στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μόλις 4/16 τρίποντα, ο Αμερικανός με δύο μακρινά σουτ, ένα κάρφωμα σπεσιαλιτέ του, άμυνες κι ενέργεια, έβαλε την ομάδα του μπροστά με 37-33. Σε αυτό το πρώτο μισό ο Τζέιμς είχε 11 πόντους κι ο Οκόμπο 9 (συνολικά 20/33).

Εντελώς διαφορετικό ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο μισό. Με δύο καλάθια Κάνααν και Ουόκαπ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τη μεγαλύτερη διαφορά (41-33), που θα μπορούσε να γίνει διψήφια, αλλά κόπηκε ο Φαλ, απάντησε με 2/2 τρίποντα και δίποντο ο Λόιντ και με καλάθι του Τζέιμς (41-33) οι Γάλλοι έτρεξαν 10-0 σερί, το οποίο έσπασε ο Ουόκαπ (δεύτερος διψήφιος μετά τον ΜακΚίσικ).

Δύο τρίποντα από Κάνααν και Βεζένκοφ έφεραν το ματς στα ίσα (49-49). Χωρίς καλές αποστάσεις και «καθαρές» επιλογές, ο Ολυμπιακός βρέθηκε τέσσερις πόντους πίσω (49-53), με το πρόβλημα να εντοπίζεται στην επίθεση.

Το τρίποντο του Οκόμπο (12 πόντοι και 13 ο Τζέιμς) έδωσε στη Μονακό προβάδισμα πέντε πόντων (51-56) και το επιθετικό φάουλ του Μπολομπόι έδωσε την ευκαιρία στον Μοερμάν να μεγαλώσει τον προβληματισμό. Ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» ήταν άστοχος και στις δύο βολές, οπότε δεν άλλαξε το σκορ κι ο Ολυμπιακός μπήκε στην τέταρτη περίοδο με χάντικαπ πέντε πόντων. Μπορούσε να το διαχειριστεί, αν βελτίωνε την επίθεσή του…

Πονοκέφαλος ο Οκόμπο

Το τρίποντο του Οκόμπο (51-59) έδειξε ότι ήταν για τα καλά στο πνεύμα του αγώνα, ίσως και να ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά αμέσως απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Πίτερς. Σε μια «σκοτωμένη» επίθεση, με τον χρόνο αντίπαλο, ο Ντιαλό πέτυχε τρίποντο με ταμπλό, ο Ολυμπιακός έκανε δύο δώρα στη Μονακό κι ο Τζέιμς πέτυχε δύο εύκολα καλάθια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε το πρόβλημα, κάλεσε τάιμ άουτ κι ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν οκτώ λεπτά για να ανατρέψει το -12 (54-66) και να εμποδίσει τους Γάλλους να πετύχουν τη δεύτερη επί ελληνικού εδάφους νίκη τους. Αναζητούσε κάποιον να αντέξει το… ειδικό βάρος της μπάλας.

Μόνο ο Σλούκας δεν έφτανε

Ο Σλούκας πέτυχε καλάθι, αλλά οι διαιτητές έκαναν δώρο στον Τζέιμς δύο βολές (κανένα φάουλ δεν έκανε ο Λαρεντζάκης). Ο παίκτης της τελευταίας περιόδου ήξερε ότι αν όχι αυτός, τότε ποιος; Πήρε φάουλ από τον Χολ και με 2/2 βολές μείωσε σε 58-68. Ο Σλούκας συνέχισε, με ασίστ στον Μπολομπόι (60-68), αλλά ο Μοερμάν κατέβασε τα ντεσιμπέλ του ΣΕΦ (60-71).

Ο Λαρεντζάκης μείωσε σε μονοψήφιο με τρίποντο κι οι διαιτητές έδωσαν «ταυ» στον ΜακΚίσικ (κανείς δεν κατάλαβε γιατί) κι έναν πόντο δώρο στη Μονακό (63-72). Έμεναν 5.39’’, ο Μπολομπόι κατέβασε τον γενικό στον Τζέιμς κι ο ΜακΚίσικ με τρίποντο έφερε πιο κοντά τον Ολυμπιακό (66-72).

Από τη γραμμή των βολών, με μεγαλύτερη ψυχραιμία, μηδενικό άγχος οι Γάλλοι κρατούσαν τα ηνία (66-76), οι «ερυθρόλευκοι» ασχολήθηκαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε με τους διαιτητές, έχασαν το μυαλό τους και μαζί τις πιθανότητες για να διατηρήσουν το αήττητο.

Ο Σλούκας συνέχισε να παλεύει (68-76 στο 2.30’’ πριν το τέλος), αλλά δύο συνεχόμενα επιθετικά των παικτών της Μονακό, που οδήγησαν σε φάουλ του Λαρεντζάκη και δύο βολές του Μπράουν, έγραψαν τους τίτλους τέλους (68-77). Όταν το σκορ πήγε στο 68-80 ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ, γιατί κι η διαφορά παίζει ρόλο, ο Ολυμπιακός πέτυχε έξι πόντους (74-80), με τον ΜακΚίσικ να κάνει αχρείαστο φάουλ, το οποίο βγήκε σε καλό, καθώς οι Γάλλοι πέτυχαν έναν πόντο, δέχθηκαν καλάθι στο τέλος κι έτσι το ματς έληξε με 76-81.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-33, 51-56, 76-81.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…