Κεντρική Διεθνή Eurocup Μπούντουσνοστ – Προμηθέας 95-89 (vid)

Μπούντουσνοστ – Προμηθέας 95-89 (vid)

Η Μπούντουσνοστ νίκησε τον Προμηθέα

Απίστευτο… ντεμαράζ, αλλά ήττα από την Μπούντουσνοστ στην παράταση.

Ο Προμηθέας κυνηγούσε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι την Μπούντουσνοστ, αλλά με μια τελευταία αντεπίθεση παραλίγο να «κλέψει» τη νίκη. Έφτασε το ματς στην παράταση, όπου όμως έμεινε από δυνάμεις και λύσεις και γνώρισε την ήττα με 95-89.

Όταν χάνεις δύο ματς στο… σουτ, δεν μπορείς παρά να τα έχεις και με την τύχη σου. Ο Προμηθέας, μετά την ήττα από τον Κολοσσό, ήθελε να… ρεφάρει, με μια ευρωπαϊκή νίκη, που θα τον διατηρούσε αήττητο στο Eurocup. Μπήκε προσηλωμένος στον αγώνα και για ένα δεκάλεπτο ήταν καθέτως ανταγωνιστικός με την Μπούντουσνοστ (26-23).

Οι Μαυροβούνιοι κυριάρχησαν πλήρως στη δεύτερη περίοδο, εκεί που οι Πατρινοί έμοιαζαν να βρίσκονται σε περιδίνηση. Το εύπλαστο και διαπραγματεύσιμο +3 έγινε +15 για την Μπούντουσνοστ (50-35) κι η αναμέτρηση μπήκε σε άλλη ρότα, με τον Προμηθέα να είναι αναγκασμένος να κυνηγά στο σκορ.

Πήγε για τη… ληστεία του αιώνα

Όταν το ταμπλό έγραψε 67-47 πολλοί πίστεψαν ότι το ματς έληξε. Η Μπούντουσνοστ είχε το πάνω χέρι, αλλά -με μπροστάρη τον Γιανγκ– η ομάδα του Μάκη Γιατρά έβγαλε αντίδραση. Ξαφνικά το γήπεδο κατηφόρισε και πριν το καταλάβουν οι γηπεδούχοι ο Προμηθέας είχε μειώσει σε 74-71, τρέχοντας σερί 24-7!

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, ο Γκίκας έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (77-79), με τον Γιανγκ να πετυχαίνει στα 8’’ καλάθι, που θα μπορούσε να δώσει στον Προμηθέα τη νίκη, αν ο Μπουθ (κορυφαίος των γηπεδούχων) δεν ισοφάριζε για την Μπούντουσνοστ (81-81).

Ο Τσαϊρέλης προσπάθησε να πει την τελευταία κουβέντα, οι γηπεδούχοι έκοψαν και στην παράταση «καθάρισαν» τη νίκη. Ο Μπουθ ήταν ο καλύτερος της Μπούντουσνοστ, γεμάτη στατιστική είχε ο Καμπά (έκανε «νταμπλ νταμπλ» (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ενώ Μπελ-Χέινς και Ρέινολντς συμπλήρωσαν την τετράδα των κορυφαίων.

Με τους 20 πόντους που σημείωσε ο Τζο Γιανγκ ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα, με τους Πατρινούς να έχουν πέντε διψήφιους παίκτες.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 50-35, 69-52, 81-81, 95-89.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…