Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Αρμάνι 74-56 (vid)

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι 74-56 (vid)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Αρμάνι

Η Μπαρτσελόνα έκανε σκόνη και θρύψαλα την Αρμάνι.

Για 10 λεπτά η Μπαρτσελόνα ένιωσε ότι παίζει… ευρωπαϊκό αγώνα. Η Αρμάνι πρόβαλε αντίσταση, την κοίταξε στα μάτια, αλλά όλα αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος. Η συνέχεια ήταν παράσταση για έναν ρόλο, γεγονός που καταγράφει το 74-56.

Ο Έτορε Μεσίνα πρέπει να ψάξει το γιατί και πώς ήρθε το «μπλακ άουτ» στο δεύτερο δεκάλεπτο και το κολακευτικό 21-21 μετατράπηκε σε 43-29, με επιμέρους σκορ 22-8 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε τους παίκτες του να παίζουν ως ομάδα συνόλου, να μοιράζονται το σκοράρισμα και να μην σταματούν να κυνηγούν όχι τη νίκη (αυτή είχε «κλειδώσει» από το πρώτο ημίχρονο), αλλά και τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο πως και στην τρίτη περίοδο το πρόσημο ήταν θετικό για την Μπαρτσελόνα κι έτσι το επιμέρους 18-12 έκανε 61-41 στη… σούμα. Διαφορά 20 πόντων σε 30 λεπτά είναι βαριά για ομάδες με το πορτοφόλι του Αρμάνι.

Το απρόοπτο της βραδιάς

Αν δει κανείς τον τρόπο που μοίρασαν τους πόντους οι γηπεδούχοι, θα διαπιστώσει το ομαδικό του πράγματος. Η διαφορά παρέμεινε αναλλοίωτη και στο 38’ το σκορ ήταν 72-52. Εκτός των άλλων επήρθε κι η απογοήτευση στους Ιταλούς, που όσο κι αν προσπαθούσε ο Ντέιβις (έμοιαζε να θέλει να αποδείξει πράγματα απέναντι στην παλιά του ομάδα) δεν έπεφτε.

Στ’ αξιοσημείωτα του αγώνα ο τραυματισμός τού τρίτου διαιτητή της αναμέτρησης (Ζοσέ Μπισάνγκ), που ανάγκασε Μπελόσεβιτς και Γιαβόρ να τελειώσουν μόνοι τους το ματς. Με δύο διαιτητές θύμισε κάτι από περασμένες δεκαετίες, αλλά ευτυχώς γι’ αυτούς ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά, που και να μην σφύριζαν κανείς δεν θα το καταλάβαινε.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-29, 61-41, 74-56.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Το πρώτο βήμα έκανε το Αιγάλέω. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα. Στον 1ο όμιλο, το Αιγάλεω…