Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Λυκογιάννης: «Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα…»

Λυκογιάννης: «Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα…»

Λυκογιάννης

Ο Άρης Λυκόγιαννης 24ωρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας του με την Ντιζόν αναφέρθηκε στο βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, αλλά και στην έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στο BCL..

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος προπονητής:
«Είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι αυτό. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτό του Darko – Kelly, που είχε ένα χτύπημα στο λαγονοψοΐτη. Χθες ήταν η πρώτη μέρα που έκανε το πλήρες πρόγραμμα. Είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν είναι 100% έτοιμος. Οι άλλοι είναι διαθέσιμοι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Παίζουμε με μία ομάδα η οποία ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, έχει πολύ καλή λειτουργία. Έχει τον ίδιο προπονητή, τρεις ξένους παίκτης από πέρσι, τέσσερις Γάλλοι που είναι τρίτη ή τέταρτη χρονιά στην ίδια ομάδα. Είναι μια ομάδα που έχει ομοιογένεια και αθλητικότητα. Τα πάντα θα κριθούν στο αμυντικό κομμάτι και στο αν μπορέσουμε να τους κρατήσουμε χαμηλά».

Ο κόουτς Λυκογιάννης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Dijon έχει ήδη τρία επίσημα παιχνίδια, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ mateco που αύριο θα παίξει για πρώτη φορά… «Στα τρία επίσημα παιχνίδια τους, σε διάστημα δέκα ημερών, όπου πήγαν το σκορ ψηλά, νίκησαν. Αλλά όταν έμειναν χαμηλά στο σκορ στο τελευταίο παιχνίδι, γνώρισαν την ήττα. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στα δύο πλέι μέικερ, οι οποίοι οργανώνουν υποδειγματικά το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και στα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε. Αν έχουμε κενά διαστήματα στο αμυντικό κομμάτι, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για την κατάσταση της δικής του ομάδας είπε… «Είμαστε αρκετά πίσω σε ετοιμότητα, οι περισσότερες ομάδες, κυρίως γιατί η δική μας λίγκα, ξεκινάει πιο αργά από όλες στην Ευρώπη. Δε νομίζω ότι καμία ομάδα είναι έτοιμη πάνω από 65-70% αυτήν τη στιγμή, αλλά θα πορευτούμε με αυτό. Υπάρχει ενθουσιασμός αυτήν τη στιγμή γιατί είναι καινούργια η ομάδα και αν εξαιρέσουμε τον Riley, κανένας άλλος από τους ξένους δεν είχε την εμπειρία του BCL. Κλειδί είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Να μην επιτρέψουμε στη Dijon να κάνει το επιθετικό της παιχνίδι και να κυκλοφορήσει τη μπάλα καλά, μέσα από το πικ εν ρολ και το μικρό ρολάρισμα που κάνουν οι ψηλοί. Εκεί στηρίζονται, αυτό είναι όλο τους το παιχνίδι. Έχουν πάρα πολύ καλή δημιουργία από τους άσους, αλλά και από τους παίκτες που παίζουν στο «5». Έχουν αρκετούς καλούς σουτέρ και επιθετικά έχουν πολύ μεγάλο αυτοματισμό αυτήν τη στιγμή. Πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά στην άμυνα. Πρέπει να παίξουμε ξύλο! Αλλιώς δεν έχουμε πολλή τύχη».

Για την έναρξη πρωταθλήματος και BCL σε λίγες ημέρες ο κ.Λυκογιάννης τόνισε: «Σε καμία περίπτωση, δε μπορούν να παίξουν ρόλο 1-2 παιχνίδια στο ξεκίνημα. Ρόλο παίζει η πορεία. Τα πάντα έχουν σχέση με τις αποστάσεις, τα ταξίδια, είναι διαφορετικά τα δεδομένα πολλές φορές. Το πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε σε αυτήν τη διαδικασία, πόσο θα είμαστε υγιείς χωρίς τραυματισμούς, αυτά είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν. Επίσης και το πόσο μακριά θα πάμε στο BCL, αν θα μείνουμε στα έξι παιχνίδια ή θα περάσουμε στη συνέχεια. Όλα αυτά θα καθορίσουν την αγωνιστική μας κατάσταση, γιατί τα διπλά παιχνίδια, φέρνουν φθορά και κούραση. Από την άλλη πλευρά όμως, σου φέρνουν και μία αγωνιστική κατάσταση, οπότε είναι πιο εύκολα για τους παίκτες».

Κάνοντας μία ανάλυση του ομίλου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco σχολίασε… «Η Unicaja Malaga παρουσιάζεται βάσει ρόστερ, ως μια ομάδα που έχει γενικότερα φιλοδοξίες για τη διοργάνωση και θέλει να πάει μακριά. Στο τελευταίο της παιχνίδι στην Ισπανία, είχε 9 ξένους. Έχει παιδιά που μέχρι και πέρσι έπαιζαν στην Ευρωλίγκα. Έχει πολύ πλούσιο ρόστερ και θεωρώ ότι είναι ένα κλικ πάνω.

Η Sassari είναι μια ομάδα που δεν έχει τόσο μεγάλο ρόστερ αλλά έχει πολύ μεγάλη ποιότητα στην αρχική της πεντάδα. Δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, χάνοντας από τη Varese.

Η Dijon έχει τη μεγαλύτερη ομοιογένεια, γιατί έχει «κορμό» και προπονητή. Με αρκετούς παίκτες πάνω από δύο χρόνια και ίδιο προπονητή για τρίτη χρονιά.

Ενδεχομένως να είναι και ο δυσκολότερος όμιλος, γιατί δε μπορείς να πεις ότι υπάρχει κάποια ομάδα που να είναι αδύναμος κρίκος. Εμείς πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις και οι υπερβάσεις αυτές, ξεκινούν αύριο από το γήπεδο μας, κόντρα στη Dijon».

Για την επικείμενη αλλαγή, με την χρησιμοποίηση και έβδομου ξένου στη Basket League… «Νομίζω ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν επηρεάζει τις δικές μας ομάδες. Είναι απόφαση που βοηθάει ομάδες όπως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, που έχουν υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα, να μπορούν χωρίς να κάνουν αλλαγή, να έχουν την πολυτέλεια να έχουν κι έναν έβδομο ξένο. Δεν ξέρω κατά πόσο οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, μπορούν να έχουν έναν παίκτη, ο οποίος επί της ουσίας, θα κάθεται. Αν πούμε ότι υπάρχουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Περιστέρι που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ενδεχομένως να μπορούσαν να το υποστηρίξουν. Σε πρώτη φάση, για εμάς όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, είναι κάτι το απαγορευτικό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…