Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Η ΚΕΔ, οι «μουγκοί» και τα «δωράκια»

Η ΚΕΔ, οι «μουγκοί» και τα «δωράκια»

Όλα καλά στην ΚΕΔ;

Όλα καλά στην ΚΕΔ; Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κανένας βράχος;

Όποιος παρακολουθεί τα δρώμενα στο ελληνικό μπάσκετ, γνωρίζει ότι όλοι οι φορείς του αθλήματος (με την ΚΕΔ να κατέχει περίοπτη θέση) ενίοτε γίνονται περίγελος. Συνήθως υπάρχει λόγος. Αυτή τη φορά, ενώ η διαχείριση ενός ζητήματος ήταν πανεύκολη, πνίγηκαν όλοι σε μια κουταλιά νερό.

Μια απλή σύσταση των διαιτητών, για το εμετικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να λύσει το θέμα και να μην δημιουργηθεί όλο αυτό το πρόβλημα. Ακόμα κι έτσι, χωρίς τη σύσταση, ήταν εύκολη η διαχείριση. Αντί να προσπαθεί ο Ηλίας Κορομηλάς να μας πείσει να κατεβάσουμε το άρθρο (δείτε εδώ), αντί να καμώνεται ότι δεν άκουσε, μπορούσε να πει «κάναμε στο ημίχρονο αυστηρές συστάσεις στους παράγοντες του ΠΑΟΚ, για να μην υπάρξει χειρότερη αντίδραση από την εξέδρα». Δεν θα έπειθε, αλλά θα περνούσε.

Η ΚΕΔ τον επιβράβευσε

Ο Κορομηλάς έπρεπε να τιμωρηθεί. Αλλά πώς να τιμωρηθεί, όταν δεν άρθρωσαν λέξη ΕΟΚ (όλα καλά «ενωτικέ» πρόεδρε;), ΕΣΑΚΕ (όλα καλά Βαγγέλη μου;), ΔΕΑΒ (ανέκδοτο), κομισάριος (όλα καλά Αστέριε;), παρατηρητής διαιτησίας (όλα καλά Στέλιο;), αστυνομικός διευθυντής. Λένε ότι το θέμα έφτασε στον Εισαγγελέα. Πρέπει να τους καλέσει όλους, να δώσουν εξηγήσεις.

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Στέλιος Κουκουλεκίδης, από τους ανθρώπους που λατρεύει ο Αριστείδης. Ακούγεται ότι θα μπει στην ΚΕΔ κι όντως θα είναι αναβάθμιση της Επιτροπής η παρουσία του. Αλλιώς, όμως, τον θυμόμουν τον Στέλιο. Μαχητή, όχι να καμώνεται ότι δεν άκουσε. Ελπίζω ότι η είσοδος στην ΚΕΔ δεν θα επηρεάσει την ακοή, την όραση, την όσφρησή του.

ΚΕΔ: Παιδιά κι απόπαιδα

Είχα γράψει για το διπλό μεροκάματο του Νάστου (δείτε εδώ). Δεν ήταν ο μόνος. Βεβαίως, έκανα ένα μικρό λάθος, καθώς το μεροκάματο ήταν τριπλό. Ο Νάστος ορίστηκε από την ΚΕΔ σε τρία ματς μέσα στο Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που 52 διαιτητές έμειναν χωρίς αγώνα!

Το Σάββατο έπαιξε Παπάγου – Ερμή Σχηματαρίου και πήρε 90 ευρώ οδοιπορικά. Την Κυριακή έπαιξε το μεσημέρι Εσπερίδες – Νίκη Λευκάδας και πήρε τα μισά οδοιπορικά (45 ευρώ) και δύο ώρες αργότερα Ίκαρος – Αιολικός, όπου πήρε τα άλλα μισά (45 ευρώ). Σε ένα ΣουΚου πήρε 180 ευρώ οδοιπορικά και την αποζημίωσή του (θαρρώ ότι είναι 85 ευρώ για τον αγώνα της Α2 και 45 για κάθε μία από τις άλλες δύο συναντήσεις), ήτοι 175 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής, περνώντας κάτω από τα ραντάρ, χωρίς να ασχοληθεί κανείς, έβγαλε σε ένα διήμερο 355 ευρώ. Και μπράβο του. Και μπράβο στην ΚΕΔ, που ξεχωρίζει τα «παιδιά» από τα «απόπαιδα».

Το επόμενο (αυτό δεν προλαβαίνει, βγήκαν οι ορισμοί), μπορεί να βάλει τον Νάστο, ή όποιον άλλο εκτιμά ιδιαιτέρως να παίξει τέσσερα ματς στο Σαββατοκύριακο. Γιατί όχι; Άσε τους άλλους να περιμένουν ορισμό. Αν μάλιστα τύχει (λέμε τώρα) να έχουν κάνει like σε ανάρτηση του Φασούλα, να έχουν κοινοποιήσει κανένα δικό μου άρθρο, να μην έχουν δείξει την αγάπη τους στη νέα διοίκηση της ΕΟΚ, όχι ορισμό δεν θα πάρουν, αλλά ούτε πρόσκληση στο επιμορφωτικό σεμινάριο.

Αυτά για σήμερα, στο επόμενο θα ασχοληθώ με τους διαιτητές που ήταν… αγαπημένοι της ΚΕΔ, αλλά πάτωσαν στις εξετάσεις. Αυτά τα γράφει μόνο ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…