Κεντρική NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θέλω να παίξω 20 χρόνια»
NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θέλω να παίξω 20 χρόνια»

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει βάλει έναν στόχο: Να παίξει τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια στο NBA, ώστε να φτάσει τις 20 σεζόν στην λίγκα. Μετά… είδομεν.

Διαβάστε την δήλωσή του:

«Το σώμα μου είναι καλά. Είμαι καλά. Είχα μεγάλο καλοκαίρι με πολλά πράγματα εντός και εκτός παρκέ, έπαιξα στην Εθνική. Τώρα επιστρέψαμε για την preseason και προετοιμάζομαι για την νέα σεζόν.

Λατρεύω να παίζω μπάσκετ και να βελτιώνομαι, να το κάνω αυτό με τους συμπαίκτες μου. Το κάνω εδώ και 15 χρόνια. Ποτέ δεν με κουράζει να βελτιώνομαι και να παίζω με τους συμπαίκτες μου.

Μερικές φορές το κορμί είναι τόσο πιασμένο, πονάει, είσαι κουρασμένος, αλλά πρέπει να παίξεις. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό κάνουν οι σπουδαίοι. Δε νομίζω ότι ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Μάτζικ, ο ΛεΜπρόν, δεν ένιωθαν κούραση. Αλλά κάθε μέρα είχαν την πειθαρχία, ξυπνούσαν για να κάνουν τη δουλειά τους. Όπως εσύ.

Αγαπάς τη δουλειά σου, αλλά μερικές μέρες μπορεί να είσαι κουρασμένος. Μπορεί να πιω πέντε ποτήρια καφέ για να ξυπνήσω, αλλά το κάνω. Ξέρεις ότι το αγαπάς αυτό που κάνεις και ξέρεις ότι αυτή ημέρα θα περάσει και η επόμενη θα είναι καλύτερη.

Απλώς να γίνω όσο καλύτερος γίνομαι. Όσο ελέγχω αυτό, το όριο είναι ο ουρανός. Δεν θα είναι δίκαιο αν πω ότι δεν πιστεύω πως θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα, αλλά πρέπει να χτίσουμε καλές συνήθειες. Είναι λίγες οι ομάδες κάθε χρόνο που διεκδικούν το πρωτάθλημα και είμαστε μία από αυτές, οπότε αν χτίσουμε καλές συνήθειες, παίξουμε καλό μπάσκετ και μείνουμε υγιείς θα έχουμε ελπίδες να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Νομίζω τουλάχιστον για άλλα 10. Το λιγότερο. Θέλω να παίξω 20 χρόνια. Θα δω πως θα είναι το κορμί μου, αν συνεχίσω να περνάω καλά. Αν δεν μπορώ, τότε θα εξαφανιστώ στο ηλιοβασίλεμα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…