Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Φενέρμπαχτσε 79-88 (vid)

Εφές – Φενέρμπαχτσε 79-88 (vid)

Ουίλμπεκιν

Διατήρησε το αήττητο η Φενέρμπαχτσε.

Το να ξεκινάς με 5/5 στην Ευρωλίγκα είναι σημαντικό, ανεξαρτήτως αντιπάλου και προγράμματος. Το να νικάς σε «εμφύλιο» και μάλιστα εκτός έδρας, γεγονός που σου επιτρέπει να διατηρήσεις το αήττητο, είναι ακόμα σημαντικότερο. Ως εκ τούτου, μπορεί κάθε νίκη να έχει την αξία της, αυτή που πέτυχε η Φενέρμπαχτσε επί της Εφές με 88-79 ζυγίζει πιο βαριά.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είδε τον Ουίλμπεκιν να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά να μην είναι μόνος του. Ο Γκούντουριτς αποτέλεσε τον Διόσκουρό του στο μπροστά μέρος του γηπέδου, Μότλεϊ, Έντουαρντς και Μπούκερ πρόσθεσαν το κάτι τις κι η Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε ένα από τα υψηλότερα εμπόδια, που θα βρουν οι «κίτρινοι» στο διάβα τους.

Ο Εργκίν Αταμάν πήρε πράγματα από τον Μίσιτς (νιώθει μοναξιά, ελλείψει του Λάρκιν), προσπάθησαν ο Εμπαγιέ κι ο Μπράιαντ, όμως η Φενέρμπαχτσε ήταν ένα κλικ πιο μπροστά. Όχι με τεράστια απόσταση, αλλά αυτό το λίγο, που ήταν αρκετό, για να της δώσει τη νίκη, σ’ ένα ματς που δεν πήγε πόντο πόντο, αλλά που ποτέ δεν άνοιξε ιδιαίτερα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, γύρισαν από το -13 και μείωσαν σε πέντε πόντους (74-79) 2.30’’ πριν το τέλος με βολές του Μίσιτς, αλλά ο Καλάθης ύψωσε στον Μότλεϊ και στο τρίποντο του Εμπαγιέ απάντησε με δικό του καλάθι. Όλα τέλειωσαν για τη Φενέρμπαχτσε στο κόψιμο του Μότλεϊ στον Μίσιτς, για να έρθει το τρίποντο του Ουίλμπεκιν ως… κερασάκι στην τούρτα.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 44-49, 62-71, 79-88.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…