Κεντρική Basket League Κοινή ομάδα εργασίας ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ

Κοινή ομάδα εργασίας ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ

ΕΣΑΚΕ

Η οικονομική εξυγίανση των ομάδων και ο αριθμός των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν δύο από τα βασικά θέματα της πολύωρης σύσκεψης ΕΣΑΚΕ – ΕΟΚ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Οι δύο πλευρές μάλιστα προχώρησαν στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης, στην οποία γίνεται λόγος για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Η κοινή ανακοίνωση ΕΣΑΚΕ – ΕΟΚ:

«Με συμφωνία σε κομβικούς άξονες και στόχευση την ειλικρινή συνεργασία για ένα υγιές επαγγελματικό πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ.

Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας είχε συγκεκριμένη ατζέντα και στη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, υπήρξε γόνιμος διάλογος που οδήγησε σε ταύτιση με τους εκπροσώπους και των 12 ΚΑΕ.

Η οικονομική εξυγίανση των ΚΑΕ σε βάθος χρόνου ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα, με αποσαφήνιση των κανονισμών που ισχύουν από τη FIBA και την αποδοχή τους από όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες στη συνέχεια.

Η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών ήταν ένα άλλο σημαντικό θέμα και η συζήτηση αφορούσε στις βασικές αρχές σε βάθος τριετίας και πάντα με γνώμονα το καλό των Εθνικών ομάδων.

Όπως συμφωνήθηκε, θα συσταθεί άμεσα κοινή ομάδα εργασίας για να προχωρήσει συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται για εκκρεμή θέματα και να επιλαμβάνεται πιθανών νέων που θα προκύπτουν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Δανεικός στο Λαύριο ο Κολοβέρος

Αντικαταστάτης του Νικολαΐδη ο Ιωσήφ Κολοβέρος. Το Λαύριο μετά τον τραυματισμό του Αλεξάνδ…