Κεντρική Διεθνή FIBA: Αλλαγή κανονισμών απο 1η Οκτωβρίου

FIBA: Αλλαγή κανονισμών απο 1η Οκτωβρίου

fiba e1663965703586

Η FIBA γνωστοποίησε την αλλαγή κανονισμών που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου σε όλες τις διοργανώσεις της.

Από 1η Οκτωβρίου κάποια πράγματα θα αλλάξουν στις διοργανώσεις της FIBA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τρεις σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς της, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή και θα έχει ενδιαφέρον για το μέλλον.

Η πρώτη αλλαγή ήρθε κατευθείαν από τις ΗΠΑ και το NBA και είναι το περίφημο Challenge των προπονητών. Στους αγώνες της FIBA λοιπόν ο προπονητής κάθε ομάδας θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει από μία φορά το λεγόμενο Challenge, ζητώντας από τους διαιτητές να εξετάσουν το «InStant Replay» σε μία φάση που πιστεύουν ότι αδικήθηκαν.

Η δεύτερη αλλαγή στην πραγματικότητα είναι μία… προσαρμογή σε προηγούμενο κανονισμό: Αυτόν που ανέφερε ότι κάθε φάουλ που γίνεται σε επαναφορά της μπάλας πριν αυτή περάσει στο παρκέ στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου και της παράτασης θα χρεώνεται αυτόματα ως αντιαθλητικό.

Τέλος, η τρίτη αλλαγή αφορά ότι οι αγώνες πρώτου επιπέδο της FIBA μπορούν να γίνουν σε γήπεδα που διαθέτουν γυάλινο δάπεδο LED, ώστε να βοηθάει στην προβολή του αθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/11)

Τα «φώτα» σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (3…