Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ευρωμπάσκετ 2022: Ο Στ. Τριαντάφυλλος αναλύει την Ιταλία

Ευρωμπάσκετ 2022: Ο Στ. Τριαντάφυλλος αναλύει την Ιταλία

triantafyl e1662229318993 jpg

Η Εθνική Ανδρών δίνει απόψε (3/9, 22.00) τον δεύτερο αγώνα της στο Ευρωμπάσκετ 2022, με αντίπαλο αυτή τη φορά την «οικοδέσποινα» του ομίλου του Μιλάνου, Ιταλία. Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στο τεχνικό επιτελείο, Στέφανος Τριαντάφυλλος, ανέλυσε τα βασικά σημεία του παιχνιδιού της και τον τρόπο που πρέπει να παίξει η ελληνική ομάδα.

“Η Ιταλία παίζει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο είναι διαφορετικό από τις περισσότερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ”, τόνισε ο Τριαντάφυλλος και συνέχισε: “Κι αυτό, γιατί παίζει για πολύ μεγάλο διάστημα χωρίς κλασικό 5άρι, αλλά με τον Μέλι και τον Ρίτσι να καλύπτουν αυτόν τον ρόλο. Παίζουν για αρκετή ώρα με πέντε παίκτες μακριά από το καλάθι, ή το 5άρι να λειτουργεί ως περιφερειακός. Βασίζονται πολύ στην ταχύτητά τους, η οποία έχει να κάνει με το πως κινούνται μακριά από την μπάλα, πόσο γρήγορα εκτελούν σε σχέση με το 24άρι, αλλά και στο πως πασάρουν την μπάλα. Είναι από τις πιο ομαδικές ομάδες του τουρνουά κι εμείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ενέργεια σε άμυνα, επίθεση και τρανζίσιον και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες ενεργειακά σε ένα ματς μετά από 24 ώρες από το προηγούμενο”.

Ο βασικός πυλώνας της Ιταλίας πέρα από τον Μέλι που παίζει πολύ χρόνο και μόνο στο 5 δίνοντας μια ιδιαίτερη διάσταση στο παιχνίδι τους, είναι ο Φοντέκιο. Παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης ο οποίος αποτελεί “στόχο” στην επίθεση της όταν θέλουν να φύγουν από τα παιχνίδια ρυθμού. Κλειδιά είναι επίσης ο Μάνιον που έρχεται από τον πάγκο και προσθέτει επιθετικότητα στην ομάδα του, αλλά κι ο Πολονάρα που έχει καθοριστική παρουσία στην άμυνα, αλλά και σε άλλες μικρές αλλά σημαντικές δουλειές.

Από τη μεριά μας θα κληθούμε να ανταποκριθούμε σε ένα απαιτητικό ενεργειακά παιχνίδι, να ελέγξουμε τις γρήγορες επιθέσεις των Ιταλών και να εκμεταλλευτούμε τα σημεία έμφασης που δίνουμε στην επίθεση μας»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…