Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Χιτικούδης: «Δεν φταίει ένα πράγμα που χάσαμε»

Χιτικούδης: «Δεν φταίει ένα πράγμα που χάσαμε»

Το ταξίδι της Εθνικής στο FIBA 3×3 U17 Europe Cup που διεξάγεται στην Πλατεία Νερού ήταν σύντομο, καθώς μετά τα δύο άτυχα αποτελέσματα με Εσθονία και Λιθουανία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση…

Η Ελλάδα παρουσίασε και στα δύο παιχνίδια ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο αλλά της έλειπε το κάτι παραπάνω σύμφωνα με τον Νίκο Χιτικούδη.

Ο διεθνής παίκτης μίλησε για την εμπειρία του 3×3 και για το τι έφταιξε και ήρθαν τα άτυχα αποτελέσματα… «Για μένα ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα 3×3 και απ’ ότι κατάλαβα είναι ένα άθλημα που μπορείς να βγεις από πρώτος μέχρι τελευταίος. Ένα ή δύο σουτ μπορεί να αλλάξουν όλο το παιχνίδι όπως έγινε με εμάς τόσο στον αγώνα με την Εσθονία όσο και σε αυτόν με τη Λιθουανία. Δεν φταίει ένα πράγμα που χάσαμε».

Οι διαφορές με το μπάσκετ είναι φυσικά πολλές… «Είναι κάτι διαφορετικό από το κανονικό μπάσκετ… Ίσως έχει και πιο πολύ πλάκα με την έννοια ότι είναι ένα πιο ανοιχτό άθλημα. Είναι μόνο μπάσκετ και είσαι και χωρίς προπονητή».

Ο Νίκος Χιτικούδης δεν κρύβει ότι θα έχει να θυμάται πολλά από αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. «Κρατάω τις παρέες που έκανα, τις γνωριμίες με τους προπονητές είναι όλοι καταπληκτικοί. Είδαμε παιδιά απ’ όλη την Ευρώπη και ποιο είναι το επίπεδο τους. Βλέπεις που βρίσκεσαι, εντοπίζεις τις αδυναμίες σου και τι θα πρέπει να βελτιώσεις».

Στην ερώτηση τέλος αν θα επιχειρήσει ξανά στο μέλλον να παίξει σε ομάδα 3×3 η απάντηση του δεν ήθελε και πολλή σκέψη. «Σίγουρα αν μου δοθεί η ευκαιρία και έχω και τον χρόνο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Χατζηβρέττας: «Μεγαλώσαμε με το ’87 κι ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα»

Ο Νίκος Χατζηβρέττας μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio και στην εκπομπή «Η μπάλα στο παρκέ» με αφορμ…