Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ 3×3 U17 Europe Cup: Το μήνυμα ενός ξεχωριστού αγώνα

3×3 U17 Europe Cup: Το μήνυμα ενός ξεχωριστού αγώνα

vasiki e1662319583389 jpg

Ένας ξεχωριστός αγώνας έγινε μετά το τέλος των προημιτελικών του FIBA 3×3 U17 Europe Cup στην Πλατεία Νερού με τους συμμετέχοντες να στέλνουν μήνυμα ότι το μπάσκετ είναι για όλους.

Επρόκειτο για μια παράλληλη δράση στο πλαίσιο του FIBA 3×3 U17 Europe Cup, η οποία στηρίχθηκε από το πρόγραμμα Be Active της ΓΓΑ.

Άνθρωποι του αθλητισμού και μη, έπαιξαν μπάσκετ, χάρηκαν τον αγώνα και κέρδισαν το χειροκρότημα όλων.

Την «λευκή ομάδα» αποτελούσαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς,  ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΚ Βασίλης Ντάκουρης, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

Την «μπλε» ομάδα αποτελούσαν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Καρναβός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου Αθανάσιος Μελίστας, ο πρόεδρος του ΠΟΑΚΕ Δήμου Παλαιού Φαλήρου Μιχάλης Κουμεντάκος και ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Κοκουλός.

Μιλώντας για την διοργάνωση που ολοκληρώνεται στην Πλατεία Νερού και για το 3×3 ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε: «Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση σε ένα υπέροχο μέρος. Το 3×3 είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και μας θυμίζει τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Ουσιαστικά είναι το άθλημα του μέλλοντος. Αυτή η διοργάνωση είναι η αρχή για να ακολουθήσουν και άλλες και κυρίως η απαρχή για μας,  στο να δούμε πάρα πολύ σοβαρά το 3×3 δημιουργώντας ισχυρές ομάδες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Στόχος μας κάποια στιγμή είναι να βρεθούμε στις χώρες που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Δεν είναι εύκολο,  γιατί είμαστε αρκετά πίσω, αλλά είναι εφικτό κάποια στιγμή να το πετύχουμε. Σημασία έχει να καταλάβουν τα νέα παιδιά ότι αυτό είναι ένα άθλημα το οποίο θα τους βοηθήσει στη ίδια τους τη ζωή και να αγαπήσουν περισσότερο το μπάσκετ».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε για τον αγώνα που συμμετείχε, αλλά και γενικότερα για τη διοργάνωση. «Ήταν μια απολαυστική εμπειρία. Θυμάσαι λίγο τα παιδικά σου χρόνια. Νομίζω ότι περνάει το μήνυμα ότι το  μπάσκετ και το 3×3 είναι για όλους. Είναι σημαντικό σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση να υπάρχουν τέτοιες παράλληλες δράσεις και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι εδώ για να το στηρίζει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…