Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Χωλοπούλου: «Είμαστε κι εμείς εδώ!»

Χωλοπούλου: «Είμαστε κι εμείς εδώ!»

Η Εθνική Κορασίδων έκανε το μεγάλο βήμα. Βρίσκεται στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων και όπως τονίζει η Βασιλική Χωλοπούλου εξακολουθεί να βλέπει ψηλά. Οι «μικρές» φωνάζουν «παρούσα» μία μία και όλες μαζί και θεωρούν ότι το τουρνουά στην Πορτογαλία δεν έχει τελειώσει ακόμη, όσο κι αν δύσκολη κι αν είναι η συνέχεια.

“Όλα τα κορίτσια βοήθησαν. Δεν το βλέπω έτσι, δεν βλέπω τι έκανα εγώ», τονίζει η νεαρή γκαρντ, η οποία άφησε το παιχνίδι με 21 πόντους, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα. Συνεχίζει όμως να μιλά με το «εμείς»: « Όλες δείξαμε από την αρχή ότι θέλουμε πολύ το παιχνίδι. Έγινε ομαδική δουλειά με πίεση στην άμυνα και θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Και όποια μπήκε έδωσε ότι είχε και δεν είχε γι’ αυτό! Αγαπάμε τη χώρα μας και το κάναμε για να δείξουμε ως κορίτσια πως έχουμε κι εμείς μέλλον!»

Η επιμονή φέρνει μια απάντηση για την δική της πολύ καλή απόδοση, την καλύτερη μέχρι σήμερα σε φιλικά και διοργάνωση: «Προσπαθούσα όπως μπορούσα να συνεισφέρω για να πάρουμε τη νίκη. Δεν σκέφτηκα τους αριθμούς. Όποιος μπήκε έκανε αυτό που μπορούσε! Ήταν ένα όνειρο για εμάς πραγματικά να νικήσουμε και να βρεθούμε στα προημιτελικά. Όνειρο που το κάναμε πραγματικότητα».

Η Εθνική Κορασίδων έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Η σκέψη «περάσαμε οχτάδα, είμαστε ασφαλείς όσο εδώ ήταν» δεν υπάρχει όμως στο μυαλό των νεαρών διεθνών: «Είπαμε πριν το παιχνίδι πως όποια μπει θα τα δώσει όλα για να μούμε στην οχτάδα. Παρουσιαστήκαμε πολύ συγκεντρωμένες. Ήταν ένα όνειρο! Ήταν στόχος, το πιστεέψαμε όλες και απλώς το κάναμε! Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη όμως. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια μπροστά μας. Δεν ξέρουμε αντίπαλο αυτή τη στιγμή, θα είναι Ισπανία ή Φινλανδία, αλλά θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιον αντίπαλο κι αν βρεθεί απέναντί μας για να μπούμε στην τετράδα! Δεν έχουν τελειώσει τα όνειρά μας εδώ! Έχει ακόμη δρόμο η διοργάνωση».

Η Ισπανία θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά ένα ενδεχόμενο συναπάντημα δεν φαίνεται να τρομάζει τη Χωλοπούλου: «Είναι από τα φαβορί, αλλά δεν μας φοβίζει αυτό. Όποιον αντίπαλο βρούμε απέναντί μας, θα προσπαθήσουμε να τον αντιμετωπίσουμε. Θα τα δώσουμε όλα και ότι γίνει!».

Το μήνυμα που περνά από σχεδόν κάθε λέξη της συνοψίζεται με την κουβέντα να οδεύει προς το τέλος της: «Είμαστε κι εμείς εδώ. Δεν είναι μόνο τα αγόρια. Προσπαθούμε όσο κι αυτά και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας κι εμείς! Ευχαριστούμε τους προπονητές μας που μας πίστεψαν και μας πιστεύουν. Είναι το πρώτο μας ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά φαίνεται να το… έχουμε βρει. Περνάμε καλά εντός, αλλά και εκτός παρκέ και νομίζω πως αυτό φαίνεται από την εικόνα που παρουσιάζουμε κα είναι πολύ σημαντικό για τώρα και για τη συνέχεια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Παπαγιάννης: «Ύψιστη τιμή να αγωνίζομαι για την πατρίδα μας»

Μεγάλη τιμή να αγωνίζεται για την εθνική ομάδα υποστήριξε ο Γιώργος Παπαγιάννης σε ανάρτησ…