Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις: Τίτλοι τέλους για τον θρυλικό Γιανκούνας (pic-vid)

Ζαλγκίρις: Τίτλοι τέλους για τον θρυλικό Γιανκούνας (pic-vid)

Γιανκούνας Ζαλγκίρις

Ο παίκτης-σημαία της Ζαλγκίρις Κάουνας σταματάει το μπάσκετ. Σε ηλικία 38 ετών ο Γιανκούνας πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αποχαιρετώντας την αγαπημένη του Ζαλγκίρις Κάουνας. Για 19 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε πιστά το άθλημα και φυσικά τη λιθουανική ομάδα, στην οποία και αγωνίστηκε για 18 χρόνια. Για μια αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Ρωσία με τη φανέλα της Χίμκι.

Χθες (3/6), ο πολύπειρος Λιθουανός φόργουορντ αγωνίστηκε για τελευταία φορά απέναντι στη Σιαουλάι στο πλαίσιο της σειράς των μικρών τελικών του λιθουανικού πρωταθλήματος. Στο παλμαρέ του ο Γιανκούνας έχει αρκετές ατομικές διακρίσεις. Οι δύο σπουδαιότερες χωρίς καμίας αμφιβολία είναι το ότι έχει τις περισσότερες συμμετχοές στην ιστορία της Euroleague (392), ενώ είναι ο ρέκορντμαν στον τομέα των ριμπάουντ στην κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση (2.010).

Παράλληλα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση στη λίστα με τους παίκτες που έχουν τα περισσότερα εύστοχα δίποντα (1.011) στην Ευρωλίγκα, ενώ είναι και όγδοος κορυφαίος σκόρερ της (3.241 πόντους). Πέρα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν αναπόσταστο μέλος της Εθνικής Λιθουανίας, δίνοντας το παρόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με το εθνόσημο της χώρας του στο στήθος. Με τη χώρα του κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο EuroΒasket του 2007 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, καθώς και το ασημένιο στο EuroBasket του 2015!

Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος μπορεί να μην ήταν ετνυπωσιακός αλλά ήταν εξαιρετικά χρήσιμος στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Παράλληλα, πέρα από πολύ καλός παίκτης, διακρίθηκε και για το ήθος του, καθώς δεν προκάλεσε ποτέ με την συμπεριφορά του εντός αλλά και εκτός παρκέ. Είναι ένας παίκτης- κόσμημα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ με τη Ζαλγκίρις να «χάνει» την επί 18χρόνια σημαία της. Πλέον μένει να φανεί ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό βήμα του Γιανκούνας.

https://twitter.com/bczalgiris/status/1533006644581376000?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1533006644581376000%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.overfm.gr%2Fzalgkiris-titloi-telous-gia-ton-thryliko-giankounas-pic-vid%2F

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…