Κεντρική Β' Εθνική Σκρέτας: «Ξεκινάει μια νέα μέρα για το Τρικαλινό μπάσκετ»

Σκρέτας: «Ξεκινάει μια νέα μέρα για το Τρικαλινό μπάσκετ»

μπάσκετ

Ο πρόεδρος των Ίκαρων Τρικάλων, Κώστας Σκρέτας, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Κώστα Ζαφείρη, μιλώντας για τη συγχώνευση της ομάδας του με τον Αίολο-Γόμφοι και το τρικαλινό μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Σκρέκας για το τρικαλινό μπάσκετ:

Για τον λόγο που έγινε η συγχώνευση των δύο σωματείων: 

«Αρχικά, τα Τρίκαλα σε σχέση με τον πληθυσμό πιστεύω ότι είναι η Νο.1 πόλη στην Ελλάδα που έχει «αγκαλιάσει» τόσο το μπάσκετ. Ο στόχος μας είναι πρώτα απ’ όλα να μπορούν τα τρικαλινά παιδιά να παίζουν μπάσκετ, γιατί και εκεί έχουμε την πρωτιά και γενικότερα η Θεσσαλία.

Πρώτα θέλουμε να έχουμε μια δυνατή ομάδα που θα «παράγει» μπάσκετ και αθλητές και θα χαίρεται ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και ύστερα να δούμε αν γίνεται να βγει η ομάδα σε μία απ’ τις ψηλότερες κατηγορίες.  Η Α2 είναι πιο κοντά, η Α1 είναι λίγο πιο μακριά, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Ξεκινάει μια καινούργια μέρα για το Τρικαλινό μπάσκετ».

Για το πλάνο τους: 

«Είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να κάνουμε μια ομάδα η οποία θα πρωταγωνιστήσει. Δε θα γίνουμε το πρώτο φαβορί που θα «χτυπήσει» την κατηγορία, αλλά εκ των πραγμάτων δε μένει παρά να πρωταγωνιστήσουμε.

Το γεγονός ότι την περασμένη σεζόν ο 2ος και ο 3ος ήταν απ’ τα Τρίκαλα, γίνεται αντιληπτό ότι αν συνενωθούν αυτοί οι δύο θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Επομένως, ο πρωταθλητισμός θα είναι μονόδρομος. Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν πάρα πολύ δυνατές ομάδες που προέρχονται από πόλεις, ο δικός μας όμιλος είναι πάρα πολύ δύσκολος.

Σε θέματα πάντως που αφορούν τη στελέχωση της ομάδας, θα προσπαθήσουμε να ‘ναι όσο το δυνατόν δικά μας παιδιά».

Για το τι χρειάζεται μια τέτοια συγχώνευση για να προχωρήσει: 

«Χρειάζεται πάνω απ’ όλα υπομονή, μεθοδικότητα και κυρίως στήριξη του κόσμου. Τη φετινή σεζόν είχαμε στο γήπεδο 400 άτομα χωρίς η ομάδα να έχει καμία απολύτως τύχη να βγει 1η, κάτι που σημαίνει ότι τους αρέσει το μπάσκετ. Αυτό για ‘μας είναι πολύ μεγάλο «όπλο».

Έχουμε κόσμο που του αρέσει το μπάσκετ, που θέλει να βλέπει θέαμα. Υπάρχουν ομάδες που όταν πάνε καλά έχουν κόσμο και στο επόμενο ματς έχουν 10 άτομα. Εμείς δεν έχουμε συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο».

Για τη συνεργασία με άλλα σωματεία: 

«Υπάρχει συνεργασία και με άλλες ομάδες τοπικού ενδιαφέροντος , όπως ο Κρόνος, η ΑΕΤ, η ομάδα του Γιώργου Φούντα. Είναι κάποιοι άνθρωποι που πιστεύω ότι θα ‘ρθουν σιγά σιγά κοντά μας να μας πλαισιώσουν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…