Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Πρώτο Ένσημο»: Τριπλασιάζεται το ποσό της επιδότησης για το πρόγραμμα

«Πρώτο Ένσημο»: Τριπλασιάζεται το ποσό της επιδότησης για το πρόγραμμα

επιδότησης

Το ύψος της χορηγούμενης επιδότησης θα ανέρχεται πλέον 3.600 ευρώ για χρονικό διάστημα 6 μηνών από 1.200 ευρώ που ίσχυε

Με την τροπολογία του υπ.Εργασίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών μεταξύ άλλων διατάξεων τροποποιούνται – συμπληρώνονται ρυθμίσεις για το πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για νέους από δεκαοκτώ (18) έως είκοσι εννέα (29) ετών χωρίς προϋπηρεσία, με την ονομασία «Πρώτο Ένσημο», υπό τους ειδικώς προβλεπόμενους όρους, για τους πρώτους έξι (6) μήνες από την πρόσληψή τους.

Συγκεκριμένα:

α. Το ύψος της χορηγούμενης επιδότησης θα ανέρχεται πλέον σε τρεις χιλιάδες εξακόσια (3.600) ευρώ για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών [από χίλια διακόσια (1.200) ευρώ που ίσχυε)] για κάθε θέση εργασίας και θα καταβάλλεται ως εξής:

  • ποσό χιλίων οκτακόσιων (1.800) ευρώ [από εξακόσια (600) ευρώ που ίσχυε] θα καταβάλλεται απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο νέο,
  • ποσό χιλίων οκτακόσιων (1.800) ευρώ [από εξακόσια (600) ευρώ που ίσχυε] θα καταβάλλεται απευθείας στον εργοδότη του νεοπροσλαμβανόμενου νέου, για την κάλυψη μέρους της μισθολογικής δαπάνης.

β. Προβλέπεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα, όπως τροποποιείται με τις υπό ψήφιση διατάξεις, έχει διάρκεια έως τις 31.12.2022 και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισθέντος ποσού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διευκόλυνση των νέων για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας και η ομαλή ένταξή τους σε αυτή, με στόχο την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Ποιοι ειναι ωφελούμενοι του προγράμματος επιδότησης

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι νέοι, ηλικίας δεκαοκτώ (18) έως και είκοσι εννέα (29) ετών, οι οποίοι δεν διαθέτουν καμιά προηγούμενη προϋπηρεσία εξαρτημένης εργασίας σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα ή του δημοσίου τομέα υπό την έννοια της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου τομέα που δεν περιλαμβάνονται στη Γενική Κυβέρνηση, όπως αυτή ορίζεται στο ανωτέρω άρθρο.

Κάθε νέα θέση εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που δημιουργείται σύμφωνα με το παρόν πρόγραμμα, σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως του κλάδου που αυτοί δραστηριοποιούνται, επιδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με τρεις χιλιάδες εξακόσια (3.600) ευρώ για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Αν η νέα πρόσληψη αφορά σύμβαση εξαρτημένης εργασίας μερικής απασχόλησης, η επιδότηση της περ. α) μειώνεται στο ήμισυ.

Αν η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας είναι ορισμένου χρόνου διάρκειας μικρότερης των έξι (6) μηνών, η νέα θέση εργασίας επιδοτείται αναλογικά με τον χρόνο απασχόλησης και το είδος της σύμβασης (πλήρους ή μερικής).

Το ποσό της επιδότησης των τριών χιλιάδων εξακοσίων (3.600) ευρώ καταβάλλεται ως εξής:

α) Ποσό χιλίων οκτακόσιων (1.800) ευρώ καταβάλλεται απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο νέο, επιμεριζόμενο σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, επιπλέον του μηνιαίου μισθού του και ανεξαρτήτως του ύψους αυτού.

β) Ποσό χιλίων οκτακόσιων (1.800) ευρώ καταβάλλεται απευθείας στον εργοδότη για την κάλυψη μέρους της συνολικής μισθολογικής δαπάνης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…