Κεντρική Basket League Προμηθέας: Ξεχώρισε και ο Γκίκας

Προμηθέας: Ξεχώρισε και ο Γκίκας

Προμηθέας

Ιδιαίτερα παραγωγικό ήταν το χθεσινό παιχνίδι για τον Νίκο Γκίκα στους τομείς της «οικονομίας» αφού έφτασε σε ξεχωριστά επιτεύγματα τόσο με ασίστ όσο και με κλεψίματα…

*Από τα χέρια του Γκίκα έφυγαν οι 11 από τις 21 ασίστ του Προμηθέα στον χθεσινό αγώνα. Είναι επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου για τον διεθνή γκαρντ που είχε 10 ασίστ στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Με 11 ασίστ του ο Γκίκας ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των φετινών πλέι οφ αφού τόσες είχε ο Κώστας Σλούκας στον τρίτο ημιτελικό.

*Παράλληλα με αυτές τις 11 ασιστ έγινε ο 16ος πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού έφτασε τις 765 και ξεπέρασε κατά μία τον Γιώργο Καλαϊτζή.

*Έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Προμηθέα που έφτασε τις 500+ ασίστ. Ο δεύτερος της λίστας Λάνγκστον Χολ είναι αρκετά πιο πίσω με 301 ασίστ.

Πέραν των επιτευγμάτων του με τις ασίστ, ο Νίκος Γκίκας έκανε πέντε κλεψίματα και με αυτά…

*Σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ είχε από τέσσερα κλεψίματα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Oscar και στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

*Ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Προμηθέα. Σε αυτήν έφτασε τρεις φορές πέρυσι ο Τζέριαν Γκραντ και από μία οι Λάκι Τζόουνς και Κέισι Πράδερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…