Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Hurriet: Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας

Hurriet: Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας

Μητσοτάκης Γαλάζιας
Η πολιτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ελλάδας μετά το κρεσέντο προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας έχει εκνευρίσει τους γείτονες και πλέον δεν το κρύβουν. Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερώσει τον Όλαφ Σολτς για τις τουρκικές προκλήσεις με παράλληλη επίδειξη του χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας προκάλεσε την οργή της Άγκυρας.

Λίγες ώρες αργότερα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet εξαπέλυσε επίθεση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «όπου κι αν πηγαίνει κουβαλάει μαζί του και καταγγέλει τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Τούρκοι προβληματίζονται έντονα από το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τον Τζο Μπάιντεν, έδειξε τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» και στον Γερμανό Καγκελάριο Ολαφ Σολτς.
Στην Τουρκία αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε και η δήλωση στήριξης του Εμανουέλ Μακρόν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε:

«Μια τελευταία λέξη εδώ, για να πω ότι κατά τις εργασίες του Συμβουλίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της. Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας.

Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…