Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο: «Η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη στην Costa Navarino»
NBA

Αντετοκούνμπο: «Η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη στην Costa Navarino»

Αντετοκούνμπο costa

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μια συνέντευξη στο νέο blog του «Costa Navarino Stories» με τον Έλληνα σταρ να μιλάει για όλα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στο «Costa Navarino Stories», για το πόσο σημαντικές είναι για αυτόν οι αξίες που του έδωσε ο πατέρας του, για το πόσο θέλει να γίνει πρότυπο για τα παιδιά του, αλλά και για την επαγγελματική του καριέρα. «Για να μπορείς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, πρέπει να παραμένεις ταπεινός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο σταρ των Milwaukee Bucks.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Για τα όσα πέρασε στην ζωή του μέχρι να βρεθεί στο σήμερα:

«Η ζωή είναι δύσκολη και εμείς προσπαθούμε να την απλοποιήσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας πιο περίπλοκη. Πρέπει να καταλάβεις ποιος είσαι και να είσαι εντάξει με αυτό. Για πολλούς αυτό μπορεί να είναι δύσκολο καθώς πιστεύουν πως μπορούν να είναι πολλά παραπάνω αλλά στο τέλος δεν είναι ευτυχισμένοι».

Η οικογένειά μου και εγώ μάθαμε να επιβιώνουμε στον δρόμο, όταν δεν είχαμε τίποτα. Στην συνέχεια προσαρμοστήκαμε σταδιακά όταν πήγα στο ΝΒΑ και τώρα προσαρμόζουμε τη ζωή μας στο σήμερα. Οι αξίες μας ωστόσο παρέμειναν ίδιες σε όλη τη διάρκεια, ανεξάρτητα με τα πάνω και τα κάτω που είχαμε.

Όταν ήμουν μικρός και πηγαίναμε από πόλη σε πόλη πουλώντας πράγματα ήταν τέλειο για εμένα γιατί ήμουν στο αμάξι με τα αδέλφια μου, παίζαμε και γελάγαμε. Τότε δεν το καταλάβαινα αλλά πλέον που είμαστε διάσπαρτοι σε χώρες το συνειδητοποιώ. Αυτό έχει αλλάξει πολλά στο τι άνθρωπος είμαι, πως μεγαλώνω τα παιδιά μου και τι θέλω να γίνω ως παίκτης και επιχειρηματίας. Στο Costa Navarino ήρθα επειδή μπορώ να φέρω και την οικογένειά μου. Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη και διάσημα ξενοδοχεία αλλά δεν με εντυπωσιάζουν.

Είναι ένα μέρος που οι γονείς μου και τα αδέλφια μου έχουν επισκεφτεί και που μπορεί να με κάνει να νιώσω όπως ένιωθα μικρός. Μπορεί να μην είχαμε χρήματα αλλά ήμασταν όλοι μαζί. Και έτσι είμαστε και τώρα. Δεν έχω υπάρξει μόνος στη ζωή μου. Πάντα είχα τα αδέλφια μου και θέλω αυτό να συνεχιστεί».

Για το γεγονός πως δεν άλλαξε ο ίδιος παρά τις επιτυχίες του στο NBA:

«Όντως, πολύς κόσμος που θέλει κάτι από εσένα θα εμφανιστεί στη ζωή σου αλλά πρέπει εσύ να μείνεις ίδιος και πιστός στον εαυτό σου. Συχνά λένε πως η δόξα και τα χρήματα αλλάζουν τον άνρθωπο αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό. Η διαφορά είναι ότι όταν δεν ήσουν γνωστός πριν μερικά χρόνια, ήσουν ήρεμος και τώρα εκατομμύρια κόσμος περιμένει κάτι από εσένα και ζητά πράγματα.

Αν πεις ‘όχι’, γιατί δεν μπορείς πάντα να λες ‘ναι’, το παίρνουν στραβά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως πρέπει να μείνεις ο ίδιος άνθρωπος σε όλη τη διαδρομή. Αν αρχίσεις να αλλάζεις τότε το χάνεις».

Για την ζωή του έξω από το παρκέ:

«Το τώρα είναι ο στόχος. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με τα παιδιά του Θανάση αλλά για να γίνει αυτό υπάρχει μία διαδικασία και αυτό προϋποθέτει να είσαι “παρών”. Είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις. Όταν το καταφέρεις επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σου. Δεν χρειάζεται λεφτά για να είσαι καλά.

Μίλησα νωρίτερα για το πως να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Ξέχνα το μπάσκετ, δεν με νοιάζει το μπάσκετ. Αν ευχαριστιέσαι το παιχνίδι συνεχίζεις και παίζεις. Όταν δεν σου αρέσει, σταματάς. Είναι απλό. Για να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου πρέπει να είσαι ταπεινός».

Τέλος αναφέρθηκε και στην σκέψη του να αγοράσει δύο σπίτια στην περιοχή:

«Δεν έχω σπίτι στην Αθήνα, θα έχω όμως εδώ. Μου αρέσει εδώ, περνάω καλά και η οικογένειά μου είναι χαρούμενη. Μου αρέσει τα άτομα που έχω δίπλα μου να είναι χαρούμενα. Η μαμά μου να περπατάει στην παραλία και να βγάζει φωτογραφίες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…